18.4 C
Copenhagen
18 juni 2024

Toy Story Mania

Published:

Pixar lukkede og slukkede for deres filmtrilogi i 2010, indskrevet i historienbogen både som den første CGI animerede spillefilm, og helt klart også blandt de bedste lavet i eftertiden. Toy Story startede og sluttede på toppen – og affødt af en succeshistorie kommer licenshaverne med spiludgaver af det populære legetøjs-koncept. Det er ikke synonym med skidt fra skuret, for spiludgaven af Toy Story 3 havde (trods lange loadetider) mange gode kvaliteter. Desværre er der andre snyltere om Pixar-faddet.

Først udgivet til PC og til Wii. Toy Story Mania, udviklet af High Voltage Software, har allerede haft en stund på markedet, men nu er spillet konverteret og optimeret til PlayStation Move for at få en bid af decembers julebudget. Desværre hænger det forfærdeligt meget fast i rødderne fra PC-platformen.

Som så mange andre partyspil er Toy Story Mania blot en stor samling af minigames svøbt omkring universet fra ToyStory. Med niveauet fra bib-spil, er det indlysende at Toy Story Mania er henvendt en meget ung målgruppe. Det skal ikke indlæres – men bare spilles. De fleste minispil er dog på en eller anden måde “cursor-baserede”. Præcisionsteknikken i PlayStation Move er reduceret til samme funktionalitet som en PC-mus, og på skærmen er der én eller anden variation af en cursor, f.eks. sigtekorn. Du skal bare pege, trykke og gøre noget. Det er svært tydeligt at ToyStory Mania kommer fra mere teknologisk primitive platforme, og slet ikke er udviklet til Move controllerens stærke egenskaber.

Dertil bidrager en besværlig brugervenlighed, hvor knapperne ikke er logisk placeret, ikke til det postive indtryk. Toppet af med en slæbende lagging, der gør Move controlleren utroligt akavet at navigere med. Og når spillenes spilles har man ofte ingen konkret fornemmelse for knappens respons. Du sidder med en controller i hånden, som kan udføre ret utrolige ting i det rette spildesign, men i Toy Story Mania er følelsen forrygende flad.

Er det så skidt? Ingen tvivl om at funktionaliteten trækkes til bunds, men præsentationen scorer dog nogle stjerner i slutspurten. Det visuelle niveau er højt og High Voltage har lagt en stor dyd i præsentationen fra ToyStory filmene. Pixars legesyge koncept med børns fantasi er godt gengivet i banernes sprudlende orgier af farver, variation og detaljer. Hvorfor dælen gjorde de sig ikke mere umage i de øvrige afdelinger?

Toy Story Mania er skabt og udviklet til PC og Wii … Og den skulle det være blevet. Vil du gerne give børnene en glad interaktiv oplevelse med Toy Story, så find hellere en kopi af det langt overlegne licensspil til Toy Story 3. For hvad hjælper det at fylde farvebøtten med minispil og talende legetøj, hvis udviklerne ikke har fulgt manualen for solidt spildesign?

Godt:

Nydelig præsentation
God brug af konceptet fra ToyStory

Skidt:

Svag udnyttelse af Move
Dårlig styring og respons
Flad spilfølelse.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img