6.3 C
Copenhagen
15 april 2024

Samurai Warriors 5

Published:

Koei Tecmo og Omega Force er klar med det femte kapitel i Samurai Warriors serien, og selvom senest skud på stammen har fået en nyt grafisk udtryk og en mere tilgængelig struktur og fortællestil, så er det stadig den samme formel der gemmer sig under overfladen. Der er med andre ord gjort en del for at få nye og yngre spillere lokket med om bord, mens seriens fans stadig vil finde glæde i det velkendte ’hack n slash i det feudale Japan gameplay’ der har bragt Samurai Warriors, og søster serien Dynasty Warriors (samt et utal af spin-offs) til hvor den er i dag.

Til dem der ikke kender serien, så er det gennemgående tema historiske personer og kampe i det feudale Japan. Her stopper al sammenhæng med virkeligheden så også, for gameplay er ren arkade-hack n slash og det er ikke ualmindeligt at man som ene mand bevæbnet med et sværd, fejer en hær med flere 1000 fjender af banen med vilde kombinationer og magiske special moves. Det kan hurtigt blive ensformigt, men omvendt er der alligevel noget svært tilfredsstillende og dragende ved denne form for gameplay, dels er det nogenlunde nemt at gå til, og dels skal der ikke ret meget til før man føler sig som en krigsgud på slagmarken.

Ud over den almindelige historie del, eller ’campaign’ om man vil, kan spillet spilles i co-op eller med en computer styret makker, i det der heder Citadel Mode, her er banerne mindre, og det gælder om at forsvarer sig mod bølger af fjender. Alt efter hvilke karakterer der vælgers har de forskellige kombinationsangreb og de exp. der optjenes kan bruges til at opgraderer videre på din karakter til historiedelen. Det skal dog siges at sværhedsgraden sjældent er så stor, at man føler at man bliver nød til at styrke sin karakter, det er mest for at få lidt forandring i angreb og special moves.

Grafisk er Samurai Warriors selvfølgelig en opdragering over forgængeren, men det tidligere omtalte nye look, hvor godt den klæder serien og fortællestilen, så er det altså også en snedig måde, at skjule de tekniske begrænsninger man af den ene eller den anden grund har haft, få vi må bare være ærlig og sige at grafikken sådan generelt i spillet, udenfor cutscenes og de narrative forløb, er noget gammeldags og kedelig at se på.

Musikken er også sådan lidt i øst og vest, og spænder fra metervarer med up tempo rock i kampsituationer, til ganske smukke og stemningsfuld orientalske toner til de flotte scener mellem missioner. Generelt er det dog middelmådigt og hvad man måske kan forvente at genren.

Samurai Warriors 5 er samlet set ganske god underholdning i små mængder, det er nemt at gå til, og er ikke unødigt lagt eller på noget måde svært eller omstændigt at forholde sig til, omvendt kan det blive ensformigt i længden og overrasker sjældent undervejs, men det samme kunne siges om den senest The Fast and the Furious film, de kan sagtens opleves og nydes, men de efterlader nok ikke et varigt indtryk.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
Ny grafisk stil, same gameplay - på godt og ondtSamurai Warriors 5