7.9 C
Copenhagen
15 april 2024

Chernobylite PS5

Published:

Det er sådan med lidt blandede følelser man spiller et shooter/stealth spil der forgår i Ukraine, med tanke på det der foregår i verden i øjeblikket. Selvfølgelig ligger fokus i spillet et lidt andet sted, men det er alligevel svært at finde den helt rigtige grimasse. De polske udviklere, The Farm 51, kan selvfølgelige ikke gøre for timingen, (men lidt bizart er det dog, at deres næste spil der pt. er under udvikling hedder World War III). Chernobylite har dog været ude til PC i snart et år inden det altså nu er landet til Playstation 5.

I spillet indtager du rollen som forskeren Igor Khymynuk, der leder efter sin forsvundne forlovede Tatyana, der forsvandt kort før ulykken på Chernobyl Atomkraftværket, i området omkring kraftværket, for mere end 30 år siden. Igor er dog ikke alene i området, den private milits NAR har lejet området for at undersøge og indsamle det værdifulde stof kaldet Chernobylite, så det kræver både færdigheder i stealth og håndtering af håndvåben, at få adgang til information og beviser.

Chernobylite står flere steder beskrevet som et survival horror-RPG, der er dog ikke meget horror eller gys at finde, og RPG elementerne er også ganske begrænsede. Spillets gameplay minder i stedet et stykke ad vejen om de to sværvægtere Fallout og Metal Gear Solid. Du skal snige dig rundt på fjendtligt område og samle materialer, våben og ammunition. Området er radioaktivt og du skal selv samle ingredienser til lave potions og bygge din base op for at øge dine chancer for overlevelse. Ved slutningen af hver dag skal du bestemme hvor mange madrationer du selv og dine ”soldater” skal have, og leve med de konsekvenser den manglende føde måtte have. Sørger du omvendt for at din base er velforsynet med både mad, elektricitet, antiradioaktive dimser m.m. så får du glade og veloplagte allierede der er friske på at tage på daglige missioner for dig, og hente end flere ressourcer til din base.

Chernobylite indeholder mange gode ideer, og en del af dem lykkes også ganske hæderligt. Det er sjovt at bygge sin base op, missioner er ofte ret stramme og korte, dog med plads til afstikkere for at indsamle materiale, og så er det helt overordnet et interessant plot og godt skruet sammen. Desværre er persongalleriet ikke ret interessant og man kan også godt mærke, at der er et stykke op til de bedst spil i klassen, både grafisk, men specielt på de tekniske områder hvor hverken stealth eller gunplay føles rigtig godt, det virker – bevares, men det er bare ikke så smidigt og intuitivt som vi er vandt til fra andre spil.

Hertil komme en stor mængde ”drømmesekvenser” som jeg har en personlig kæphest imod, ikke kun i dette spil, men helt generelt er der en mærkelig tendens til, at der er de her sekvenser i rigtig mange spil hvor hovedpersonen ryger ind i en ’drømmeverden’, og jeg har endnu til gode at opleve et spil hvor de fungerer rigtig godt, og de bliver ellers flittigt brugt i alt fra Farcry til Spider-Man.

Chernobylite skal have ros for at gå sine egne veje, og have mange gode ideer og nye spilmekanismer der i de fleste tilfælde virker. Det er dog ikke alt der lykkes lige godt, men til en ganske fair pris (i skrivende stund står det til 219kr på PSN) er det bestemt et godt bud til dig der er vild med Fallout.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
Det er sådan med lidt blandede følelser man spiller et shooter/stealth spil der forgår i Ukraine, med tanke på det der foregår i verden i øjeblikket. Selvfølgelig ligger fokus i spillet et lidt andet sted, men det er alligevel svært at finde den helt...Chernobylite PS5