20.3 C
Copenhagen
19 maj 2024

eFootball PES 2021: Season Update

Published:

Endelig er mine bønner blevet hørt, jeg har nemlig gentagende gange, når jeg har anmeldt årlige sportsudgivelser, stillet spørgsmålet hvorfor? – hvorfor skal vil have en ny lancering årligt? Et nyt spil til fuld pris, når de få ændringer der er lavet ofte ikke berettiger til det? I år skete det så, Konami har indset det, og i år kommer deres fodboldflagskib PES så ikke som en traditionel udgivelse, men som en ”season update” til ca. 200kr. Det skal selvfølgelig ses i lyset af dels den globale Corona pandemi, og det at vi står på tærsklen til en ny konsolgeneration, men burde det i virkeligheden ikke udkomme på denne måde hvert år?

Hvad betyder ”season update” og hvad får du egentligt for de 200-250kr det koster? Først og fremmest får du selvfølgelig alle de nye transfers og opdaterede spillerstats, så alle os med fodbold OCD kan slappe af når Pierre Emil Højbjerg tørner ud for Tottenham og ikke Southampton. Udgivelsen indeholder også den EURO 2020 opdatering der kom til sidste års spil, for ja den er jo stadig relevant og vi krydser fingre for at den så rent faktisk også bliver afhold i 2021, så alle os jubeloptimister kan tage glæderne på forskud, og se Simon Kjær og resten af landsholdet løfte pokalen i en regn af dannebrogsflag. Vi skal ikke mange år tilbage før disse slutrunder i fodbold fremtvang en separat udgivelse, til fuld pris vel at mærke, så at det er med i denne opdatering er i sig selv prisværdigt.

Selve gameplay er selvfølgelig i store træk det samme som sidste år, der er nogle små ændring f.eks. i førstegangsberøringer der føles mere naturlige, der er også forbedringer i pasningsspillet, så tværafleveringer kan leveres med stører grad af præcision. Og måske vigtigst af alt, er der en generel højere fart i spillet, noget der for mit vedkommende gør at serien lige løfter fodboldoplevelsen en tand højere end i FIFA spillene, så kan vi altid diskuterer på grafik, indhold, licenser og alt det udenom, men på selve oplevelsen af fodboldspillet er PES altså i min optik det bedste spil.

Kan jeg i sidste ende anbefale denne lidt anderledes PES udgivelse? Ja, hvis dit hjerte banker for e-fodbold og du ikke kan vente et helt år på et ”rigtigt nyt PES-spil” så er det en fin opdatering, der faktisk bidrager med både småjusteringer til gameplay og ’Europamesterskabet 2021’ udvidelsen. Stor ros til Konami for at tage springet og kalde en spade for en spade, for i sidste ende er ’eFootball PES 2021: Season Update’ præcis hvad det lover, nemlig en opdatering med indhold for den kommende sæson og ikke ret meget mere.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
Endelig er mine bønner blevet hørt, jeg har nemlig gentagende gange, når jeg har anmeldt årlige sportsudgivelser, stillet spørgsmålet hvorfor? – hvorfor skal vil have en ny lancering årligt? Et nyt spil til fuld pris, når de få ændringer der er lavet ofte ikke...eFootball PES 2021: Season Update