20.3 C
Copenhagen
19 maj 2024

Smackdown vs. Raw 2011

Published:

“SmackDown vs. Raw” – endnu et spil i sportgenren som er produceret én gang for alle, og derefter kan høste omsætningen på årlige opdateringer. Og vi har ikke engang fejret nytåret og bællet den billige champagne, før “Smack vs. Raw 2011” er på gaden. Wow, et spil som er forud for sin tid? Nej, faktisk ikke, for selvom “Smack vs. Raw 2011” er et gradvist flottere poleret spil, så er det begrænset med nyhederne i forhold til sidste års utroligt helstøbte udgivelse.

“SmackDown vs. Raw” har, som et af de få spil i wrestling genren, forstået hele idéen med den mærkværdige “sportsgren”. Det hele er teater – en kombination af et moderne gladiator-show og et cirkus. Men “Smack vs. Raw” er med på spøgen og efterlever showets illusion: Vi skal opfatte kampene som ægte, deltagerne er rigtige fjender og krigen fortsætter uden for ringen. Hvad der sker backstage er mindst lige så vigtigt for oplevelsen.

Præsentationen i “SmackDown vs. Raw 2011” er glimrende. Det er som at se wrestlingshow på tv, med alle de sædvanlige historier der understøtter underholdningsværdien. Der kan slås ude i omklædningsrummet og omkring ringen, hvor der tilfældigvis ligger belejlige rekvisitter benyttet som slagvåben. Allierede wrestlere hjælper hinanden, og alle beskidte trick tages i brug, mens dommen står med skyklapper og tilfældigvis ikke aner hvad der sker bag hans ryg. Lyder det genkendeligt?

Spillet har omtrent fem år på bagen, og er derefter blevet udgivet med de forventlige opdateringer, nye karakterer, nye arenaer, finpoleringer og justeringer. I dag er “SmackDown vs. Raw 2011” en kolos af mangeartede funktioner. Menuen er mildest talt enorm, hvilket vidner om et spil som i årene har fået tilføjet flere og flere lag, og hvis det er første gang man træder ind i arenaen kan det være svært at finde sit kald. Du kan forme din kamp eller karriere som svedigt muskelbundt med farverige tights på utallige måder, både off- og online, så indholdet har en levetid der langt overgår behovet for en årlig opdatering.

Personligt synes jeg at denne form for kampsportsspil ofte føles stive og mekaniske, eftersom størstedelen af wrestling ikke handler om slag og spark, men om greb, teknik og sekvenser. Dette er heldigvis ikke tilfældet med “Smack vs. Raw 2011”. Styringen føles opløftende glidende og hurtig, så selvom det kræver en del indlæring af lære de triumferende teknikker i greb og kombinationer, så giver den lette barriere en indbydende startoplevelse. Det er tydeligvis et spil som har undgået en del finjusteringer gennem årene – men ikke helt uden problemer. Angrebene har en vis automatik, som hjælper spilleren, men i andre tilfælde svigter det. I praksis betyder det at spilleren skal bruge lidt energi på at kende spillets indbyggede “fejl”, så styrringen og kollisionerne ikke svigter i de mest afgørende øjeblikke.

Kanonen er affyret lidt for tidlig i denne omgang “SmackDown vs. Raw 2011”. – Ikke kun fordi vi stadig er i år 2010, men fordi de reelle nyheder er for fåtallige. For nye spillere, der vil prøve kræfter i WWF ligaen, er der underholdningsværdi langt ind 2011, men erfarne spillere vil møde et spil der primært leverer småjusteringer og kosmetiske tweaks til fribrydernes fest. Undskyld mig, men der er efterhånden gået inflation i de årlige udgivelser af sportsspil. “SmackDown vs. Raw 2011” har for få salgsargumenter til erstatte det forrige spil, og fuld pris er lige i overkanten, så blot hold fast på 2010 udgaven og afvent den næste wrestling revolution.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img