20.3 C
Copenhagen
19 maj 2024

Murdered: Soul Suspect (PS4)

Published:

Har du nogen siden drømt om at kunne gå gennem vægge? Eller på ægte poltergejst maner teleporterer dig gennem et elektrisk kredsløb? Hvis svaret er ja, er Murdered: Soul Suspect helt sikkert noget for dig. Airtight Games seneste spil vælter sig i gode ideer og et spændende plot, men ganske som udviklerens tidligere titler, Dark Void (2010) og Quantum Conundrum(2012),så er de mange gode intentioner, ikke helt fulgt til dørs.

Murdered Soul Suspect4

I spillet møder vi Ronan O’Connor, en tidligere kriminel, der nu arbejder for polititet. Ronan er på jagt efter ’The Bell Killer’, en seriemorder med tilsyneladende paranormale evner, men bliver selv offer for den gådefulde morder da han bliver skudt gentagende gange og smidt ud af et vindue fra 3. sal. Ronan vågner som spøgelse, og det er nu op til ham at finde frem til ’The Bell Killer’ og løse mysteriet om sit eget mord, før han kan genforenes med sin afdøde kæreste.

Murdered: Soul Suspect er et filmisk adventurespil i stil med Heavy Rain og Beyond: Two Souls. De før omtalte evner til at gå gennem vægge og tilslutte sig elektriske kredsløb, virker på papiret som fantastisk gameplay elementer, men det lader sig kun gøre de steder udviklerne vil have dig til at bruge dem, og følelsen af frihed er derfor stærkt begrænset. Det handler primært om at gennemgå gerningssteder, finde beviser og afhøre vidner, som dem der har spillet LA Noir vil kunne nikke genkendende til.

Murdered Soul Suspect2

Der er dog fjender i spillet, enkelte steder vil du støde på gruopvækkende dæmoner, der kan se og skade dig fordi du er et spøgelse. Hvis de får fat i dig, bliver din sjæl opløst, og det er altså slut med at få løst mordgåden, og blive genforenet med kæresten i det hindsides. Vejen til at besejre dem, er ved at snige sig ubemærket tæt på, og derefter udføre en QTE. De første par gange er det en skræmmende og intens affære, men efter et par gange bliver det ret ensformigt, og det ikke eksisterende kampsystem bliver en irritationsfaktor.

Vi er midt i en kløft mellem to generationer af konsoller, og selvom jeg har testet spillet til PS4 er det tydeligt at, det er udviklet med PS3 i tankerne, det køre på Unreal 3 motoren, og selvom det er pænt at se på, og kører uden de helt store fejl, er det bestemt ikke det flotteste vi har set på PS4 endnu.

Murdered Soul Suspect3

Selve spillet tager kun 5 timer at gennemfører, 6-7 timer hvis du vil samle alt og skaffe alle trofæer, og når rulleteksterne har kørt, er der ingen tungtvejende argumenter for at gennemspille oplevelsen igen. Det er en ganske god historie og stemningen er rigtig god, men egentligt gameplay er det altså småt med. Stilmessigt er vi tættere på en interaktiv film eller TV-serie end et decideret spil, og det kan måske være lidt i overkanten til et fuldpris spil. I min bog er det dog ikke nødvendigvis et minus, at et spil er kort, det betyder, at der bliver tid til andre spil også, og har man en travl hverdag kan Murdered: Soul Suspect fint være et spil der passer ind.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img