8.4 C
Copenhagen
15 april 2024

Skate 3

Published:

Skateboardgenren har siden den blev undfanget i 1999 været domineret af en vis Hr. Tony Hawk. Men som tiden gik, udviklede det spildesign der i sin tid var revolutionerende sig til at blive lidt af en sovepude for gamle Hr. Høg, og spilkvaliteten er som konsekvens deraf gået drastisk ned af bakke de sidste par år. I stedet er det nu EA Black Box’s Skate-serie der er den nye førerhund takket være deres intuitive kontrolskema der nærmest genopfandt genren.

Skate 3 er det seneste skud på stammen og mens det første Skate-spil med rette kan kaldes for en revolution, er der her nærmere tale om en evolution. Der er kommet flere tricks til, kontrollen er blevet finpudset, online har fået lidt af en vitaminindsprøjtning, spillets park-editor er fænomenal, men Skate 3 er stadig drevet af den samme bundsolide motor der gjorde det oprindelige spil til sådan en kæmpe succes.

Plottet i Skate 3 – hvis man da kan kalde det et plot – er at man som ung up-and-coming skater skal søsætte sit eget board-mærke. Dette gøres belejligt nok ved at udføre en masse challenges, lige fra at lave fede tricks til et photo-shoot, lande en bestemt type trick til en videofilm eller deciderede skatekonkurrencer, hvor man er oppe imod etablerede skatere. Spillet er propper med challenges og der er tilpas meget variation til at man aldrig keder sig.

De mange challenges er spredt over spillets verden der er en sammenhængende bane. Miljøerne rækker lige fra et universitet og gamle fabriksområder til et parkeringshus og et forstadskvarter. Alle steder byder på tomme swimmingpools, belejligt placerede ramper og pipes, og noget af det bedste ved Skate 3 er bare at køre rundt i de forskellige områder på jagt efter det perfekte spot. Og det bør man klart gøre, selvom det faktisk er muligt bare at lade sig teleportere mellem de forskellige challenges.

Teknisk er Skate 3 pænt, men ikke prangende og det gælder både grafik og lyd. Kontrollen bygger på samme intuitiv og dybe system som tidligere hvor de fleste tricks styres med det højre analoge joystick, og selvom systemet kan virke uoverskueligt til at starte med, kommer man hurtigt i gang med at lave flips, grinds osv. Dette skyldes ikke mindst spillets indbyggede skate-skole der fungerer som en meget veludført tutorial.

Skate 3 har dog også sine problemer. Spillets AI er ikke prangende og det kommer til udtryk flere steder. Udover skatere er spillets verden også befolket af almindelige mennesker, og begge dele kan være en sand pestilens idet de tilsyneladende ikke rigtigt ænser din egen eksistens. Det samme er tilfældet i challenges hvor du konkurrerer mod eller med andre skatere. Jeg har efterhånden opgivet at have tal på hvor mange hold-challenges jeg har tabt, fordi min AI-kontrollerede makker brugte tiden på at køre rundt og vælte i stedet for at lave bare et eneste trick. Det er synd, for det trækker gevaldigt ned på spillets flow og dermed også spiloplevelsen. Kameraet i spillet er heller ikke helt optimalt og særligt afstandsbedømmelse kan være svær.

Det er dog småting set i det store perspektiv, for faktum er at Skate 3 er et rigtigt underholdende spil. Det gamle mantra med ”let at lære, men svært at mestre” passer i den grad på Skate 3 og man har simpelthen lyst til at spille mere og finpudse sine færdigheder. Hvis man så oven i købet tilføjer en solid online-del og en meget udførlig skatepark-editor, ja så står man tilbage med et spil der ikke revolutionerer genrer, men nærmere perfektionerer den – trods et par skønhedsfejl her og der.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img