19 C
Copenhagen
16 juli 2024

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution

Published:

Seneste skud på Naruto stammen hedder Ultimate Ninja Storm Revolution, det er endnu engang udviklerne hos CyberConnect2 der har løftet opgaven, selskabet har også stået bag en lang række andre Naruto spil, og de har efterhånden bevist, at de ved hvad der skal til for at skabe et Natuto spil, der vækker glæde hos både anmeldere og fans.

Naruto2

Spillets meget simple præmis, tager ikke afsæt i handling fra tegneserien, men handler om at bringe alle Naruto universets karakterer sammen for at afholde den ultimative ninjaturnering. De fem riger og deres ’Kage’ er samlet, og ved hjælp at en særligt tidsmanipulerings-jitsu er ALLE med, også dem der i serien for længst, af den ene eller anden grund, er afdøde. Det betyder at der er et helt overvældende antal af spilbare karakterer, over 100, der i manges tilfælde byder på ganske særlige egenskaber og kampteknik, og da man i de fleste tilfælde stiller op til kampene i hold, giver det et svimlende antal kombinationsmuligheder og dertilhørende specielangreb kaldet Ultimate Combo Jutsu. Disse er ikke nødvendige at mestre for at kunne vinde eller gennemfører spillet, men det giver en imponerede dybde, og må sige at være kæmpe gave til fans af serien.

Selve kampene er en smule anderledes end i traditionelle kampspil, idet deltagerne ikke har nogen egentlig livsmåler, der gradvis forsvinder i takt med modstanderne få slag og spark ind. Hver deltager har derimod 1000 orbs fra start, og disse orbs bliver så spredt i arenaen når man tager skade, og det er så op til modstanderne at samle dem op, og lægge dem til deres orb. Den samlede vinder er den med flest orbs når runden er færdig.

Naruto3

Mellem kampene i turneringen kan man gå på opdagelse på den ø hvor turneringen bliver afholdt, her kan man løse små side missioner, hvor belønningen enten er penge, genstande der kan bruges i kamp eller måske en ny stærk allieret der kan tilføjes til dit team af kæmpere. Det er rigtig fint med lidt afveksling i gameplay, og selvom der ikke hersker tvivl om at udviklernes hovedfokus har ligget på kampene, så er det fornøjelig tilføjelse, som eksempelvis Dragon Ball Z serien helt klart kunne lære noget af.

’Ninja Tounament’ er måske nok tænkt som spillets hovedattraktion, men spiltypen ’Ninja Escapades’ var den der imponerede mig mest. Her er i bund og grund tale om 3 helt ny episoder af tegnefilmen, hvor du som spiller får lov til at udkæmpe kampene. Det er en helt fantastisk fanservice, og som en ekstra lækker detalje er det muligt at indstille spillet til den originale japanske tale, med undertekster, tak for det CyberConnect2! Der er som sagt kun 3 episoder, så det er hurtigt overstået, men som en sekundær spiltype er det høj kvalitet, med skyhøje produktionsværdier.

Udover de ovennævnte ’Ninja Tounament’ og ’Ninja Escapades’ indeholder spillet også den obligatoriske ’Free battle’ der fungerer som træning, og ’Versus mode’ , spillets multiplayer, der kan forgå både online eller sammen med venner i sofaen. Her er ingen overraskelser – det er der og det fungerer.

Naruto4

Teknisk set er Ultimate Ninja Storm Revolution en lidt blandet oplevelse, animationer i kampe og mellemsekvenser er utroligt flotte og deltaljerede, mens selve øen og dens omgivelser, der udforskes mellem kampene, er ret kedelig og livløs. Kampsystemet er kompetent, nemt at lære men svært at mestre – specielt hvis du skal have alle facetter af combosystemet bygget på. Desværre kan det være ret svært at skifte fokus på netop den modstander man ønsker i kampens hede, og det kan føre til stor frustration. Når tingene går op i en højere enhed, er Revolution dog både utroligt tilfredsstillende og vanedannende.

Samlet set har CyberConnect2 leveret endnu et solidt Naruto spil, de har gennem hele Ninja Storm serien holdt højt niveau og bygget på. Overordnet er Ultimate Ninja Storm Revolution ingen undtagelse, men det fremstår dog en anelse mere fragmenteret en sine forgængere.

Godt

Ninja Escapades, de nye afsnit hvor du selv spiller kampene.
Venedannende kampe, med over 100 karakterer.
Flotte og farverige animationer i kampene og mellemsekvenser.

Skidt

Svært at holde fokus på den ønskede modtander i kampens hede.
Manglende struktur eller overordnet fokus.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img