12.6 C
Copenhagen
18 juni 2024

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX

Published:

Det uortodokse mashup af Disney og Final Fantasy fra 2006 affødte en dedikeret fanskare, som formentlig har +60 timers indkassering i det gamle PS2 spil, mens genoplevelses lyst fænger. Som en afstikker til Square Enix’ største franchise fik det charmerende univers i Kingdom Hearts en varm modtagelse af RPG fans, som trængte til at afbræk fra de turbaserede kampe, mod et mere dynamisk og energisk real time kampsystem. Og med hele Disney universet repræsenteret, fra Løvernes Kong til Anders And, blev Kingdom Hearts en bemærkelsesværdig personlighed i spilmarkedet.

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX er kompromisløst skræddersyet det store fan-marked, som vil genopdage de gamle minder i fuld HD og knivskarp opskalering. Pakken indeholder de to historier: Kingdom Hearts II Final Mix og Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix, som oprindeligt var PS2 exclusives. Derudover snydepelsen Re:coded, som reelt ikke er et spil men en række sammensyede cutscenes fra Nintendo DS spillet. Så der er ikke helt tale om en trilogi, men kvantiteten synes alligevel uimodståelig.

new-kingdom-hearts-hd-25-remix-screenshots-unveile_81nz.1920

Men tilbage til essensen: Hvordan spiller det i 2015? Fans vil mærke en forskel, mest i spillets tempo og pacing. Hvor nutidens spil konstant boltrer sin præsentation fast i spilleren, med konstant frygt for at miste noget af fascinationskraften og forfængeligheden, så er Kingdom Hearts af en mere tilbagelænet og mellow spilgeneration. Hvis spilleren derimod er forvent med nutidens puls og rytme, så kan Kingdom Hearts føles som en passiv sovepude af langtrukne dialoger og cutscenes hvor hovedpersonerne spiser saltvandsis (?). Det obskure Disney / Final Fantasy mash-up har sit historiske momentum, som skal genoplives. Ikke sammenlignes.

Fans af Kingdom Hearts. Vent ikke. Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX er glaceret fanmateriale sendt til jeres hjemmeadresse med A-post. Men, fordi spillet er så historisk forankret og et produkt af datidens tendens, vil det meget vel tabe udekampen om markedets nye aspiranter. Der skal nok stå +30 på alderskontoen før Kingdom Hearts har sit sæde, men restaureringen er både ydmyg og så karakterfuld som overhovedet muligt. Ved du hvor du står, så ved du også om Kingdom Hearts fortjener 60 nye timer af din fritid.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img