8.4 C
Copenhagen
15 april 2024

Red Faction: Armageddon

Published:

Lej / KøbRed Faction er et glimrende action spil, der når det fungerer bedst er utroligt sjovt og velfungerende, desværre er spillet ikke helt bevidst om sine egne styrker – de bliver i hvert fald ikke brugt nok.

[dropcap]A[/dropcap]rmageddon er det fjerde spil i Red Faction serien, vi spiller som Darius Mason, barnebarn af hovedpersonen fra Red Faction: Guerilla Alec Mason. Darius har problemer med at leve op til sin farfars omdømme, terroristerne er ved at overtage herredømmet på Mars og den trængte befolkning flygter i større og større tal under jorden. Vi kastes ud en desperat kamp mod terrorister for at redde de få tilbageværende indbyggere. Historien prøver at være episk og dramatisk, men den fortælles næsten udelukkende i mellemsekvenser der binder missionerne sammen, og Red Faction lider, som mange andre spil i genren, af et uinteressant persongalleri, vi som spillere ikke rigtig føler med eller får ind under huden.

Gameplayet i Armageddon er en blandet fornøjelse og veksler fra det spektakulære til det kedelige. De bedste øjeblikke er når man har masser af fjender og baneelementer at sprænge i luften. For dem der ikke kender serien er dens varemærke at ALT kan ødelægges og sprænges i stumper og stykker, derudover er Darius udstyret med et omnitool der gør ham i stand til at samle ødelagte elementer igen. Af en eller anden grund bliver det aldrig rigtig kedeligt at sprænge bygninger og fjender i luften, men desværre er der alt for mange missioner i Armageddon der ikke gør brug af de destruktive kræfter, eller Darius omnitool for den sags skyld, men hvor det udelukkende handler om at komme fra punkt a til punkt b, trykke på en knap, åbne en dør, eller sænke en bro. Hér bliver spillet hurtigt ensformigt og det går også op for én, at det ikke er særligt kønt at se på med de mange grå og rødbrune nuancer – jeg er klar over at vi befinder os på Mars, men alligevel.

Hvor kampagnen i Armageddon til tider bliver lidt ensformig og historien flad, så er de andre muligheder i spillet ganske framragende. ’Infestation Mode’ er en overlevelsesudfordring, hvor du sammen med op til 3 andre spillere skal overleve så længe som muligt mod horder af fjender. En andet mulighed er ’Ruin Mode’, her er der ingen fjender, til gengæld skal du inden for en given tidsramme ødelægge så mange af dine omgivelser som muligt, utroligt simpelt, og ud over at være sjovt for enhver med et indre destruktivt legebarn, så viser det fornemt funktionaliteten i Red Factions glimrende fysikmotor.

[youtube id=”vhbeL3Drohc” width=”600″ height=”350″]

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img