11.9 C
Copenhagen
13 juni 2024

Custume Quest

Published:

Det er svært ikke at lade sig charmere af dette hyggelige og sjove lille adventure RPG, der i den grad appellere til fantasien og legebarnet i os alle, men under den nuttede overflade er der ikke meget variation at finde.

Historien i Costume Quest er ret simpel, det er halloween og de to tvillinger Wren og Reynold er på vej rundt i deres forstadskvarter for at opdrive slik fra naboerne, da den ene af tvillingerne, den du ikke har valgt at styre, bliver kidnappet af en ondskabsfuld heks. Og det er nu op til dig at få den kidnappede tvilling tilbage inden aften er omme og i begge får stuearrest for livet!

Kvarteret er på finurlig vis blevet invaderet af slikstjælende monstre du er nød til at tage kampen op imod. Heldigvis forvandles du til en super version af det kostume du er iført når kampene starter, så er du iført to papkasser, en antenne og et par rulleskøjter bliver du til en kampklar superrobot. Selve kampene er turbaserede som vi kender det fra klassiske rollespil, men det er begrænset til, at man kan vælge et normalangreb og hver 3-4 runde har man sparet op til det pågældende kostumes super evne, robotkostumet har et missilangreb, ridderkostumet har et beskyttende skjold, frihedsgudindekostumet kan helbrede o.s.v. Det er også muligt at minimere den skade monstrene forvolder, ved at trykke på en given knap på det rigtige tidspunkt, men så er der heller ikke mere at komme efter i kampsystemet. Det er sjovt at samle genstande til et nyt kostume, og derefter ser det i kamp, men derefter bliver det hurtigt ensformigt og kedeligt at slås mod de samme fjender med de samme begrænsede midler.

Der er heller ikke meget at komme efter i form af karakterudvikling eller våbenopgradering, det er kun kostumerne der forandre sig, og i dem der ligger de forskellige opgraderinger. Der kan samles eller købes de såkaldte ’battle stamps’ som hver karakter kan have et på af ad gangen, disse giver en attribut i form af lidt mere liv, lidt mere styrke eller mulighed for modangreb m.m.

Costume Quest er et børnevenligt RPG, det kommer også til udtryk i den grafiske stil der minder meget om et tegneserieunivers. Det er pænt og nuttet og ganske farverigt, men når man ser karaktererne tæt på er de lidt kantede og uskarpe. Det er kun tre forskellige områder at udforske, og det giver ganske enkelt for lidt variation.

Udviklerne bag spillet, Double Fine Productions, er efterhånden blevet synonym med god og humoristisk dialog. Psychonauts fra 2005 og Brütal Legend fra 2009 var fine eksempler på dette, og Costume Quest er da heller ingen undtagelse, det er ganske vist en lidt mere barnlig og pjattet form for humor, men det ændre ikke på, at dialogen er sjov og velskrevet, det er bare synd der ikke er noget stemmeskuespil til at vække den til live.

Costume Quest er på ingen måde et dårligt spil, og det starter rigtig godt op med sin nuttede animationer, den sjove dialog og det skæve univers med de slikstjælende monstre og kostumerne der kommer til live. Kampene bliver dog hurtigt ensformige og spillet savner variation både i kampsystemet, og i de miniquests man bliver sendt ud på. Til prisen er Costume Quest dog et ganske fornuftigt køb, og et hyggeligt spil hvor alle kan være med.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img