16.2 C
Copenhagen
18 juni 2024

Puppeteer (PS3)

Published:

Gør dig klar til en fortryllende rejse der vil få legebarnet frem i selv den mest kritiske gamer.

2013 vil uden tvivl blive husket som et godt år for den ellers lidt oversete platformgenre, det er ikke længe siden Rayman Legends landede på alle de store platforme, som Digitale udgivelser har vi fået det sprudlende Spelunky, det mørke og stemningsfyldte Giana Sisters: Twisted Dreams, og ikke mindst den flotte og stilrene HD udgave af det klassdiske DuckTales spil. Rundt om hjørne, og inden årtes udgang, venter både Sonic og Mario i kulissen, på at fuldende året som et af de største for genren i lang tid… det er lige før man er glad for at Donkey Kong Country: Tropical Freeze er udskudt til 2014.

Men hov, vi har slet ikke nævnt Puppeteer endnu, og der er nok heller ikke mange gamere der har haft den øverst på ønskelisten, og med de andre udgivelser i baghovedet samt en ’next gen’ lancering lige om hjørnet, er det også svært at gøre opmærksom på sig selv. Men udviklerne hos SCE Japan Studio fortjener i den grad ros og anerkendelse for denne udgivelse.

puppeteer2

Spillets hovedperson er drengen Kutaro, der bliver kidnappet og forvandlet til en dukke af den onde Moon Bear King, for at gøre slemt værre mister dukke-Kutaro hovedet, og må i bogstaveligste forstand kastes sig hovedløs ind i et farefyldt eventyrsunivers for at få sin krop, og sit liv, tilbage.

Hele spillet forgår i et magisk dukketeater hvor scener og kulisser på forunderlig vis indgår i banedesign, puzzles og baggrunde i flere lag, som fungerer ekstremt godt. Skulle du være den heldige ejer af et 3D fjernsyn, understøtter spillet denne feature på fornemste vis, jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om et spil hvor 3D er mere oplagt til at fremhæve og udnytte dybde og læg i baggrundene.

puppeteer3

Styringen sidder i skabet, og selvom spillet ikke har en sværhedsgrad der vil få dig til at kaste med din controller i frustration, så er det fint afbalanceret så både helt unge, og lidt ændre spillere vil kunne nyde spillet. Musikken i spillet er, ganske som baggrunde og banedesign, utrolig stemningsfyldt, og stemmeskuespillet er intet mindre end fremragende – tænk Little Big Planet møder Tim Burton, og du er ikke helt ved siden af.

Denne lille perle af et spil svæver nok under radaren hos de fleste, men den fortjener så meget mere. Snyd ikke dig selv for dette herligt forskruede eventyr, der passer perfekt de mørke efterårs/vinter aftner, børn og voksne i alle aldre kan være med!

puppeteer4

 

 

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img