20.3 C
Copenhagen
19 maj 2024

MUD – FIM Motorcross World Championship

Published:

Det tegner bestemt ikke godt. Jeg har lige tændt for ”MUD”, og allerede vundet den første trophy – bare for at tænde for spillet!? Min næste trophy modtager jeg for at vælge tournament mode. To trophies, og jeg har ikke engang rørt gashåndtaget endnu!? Nej, det tegner ikke godt – og alle spillere ved hvorfor. Trophies vinder man sædvanligvis for at knække solide udfordringer og tæske krævende bosser, men disse ’gratis’ trophies kommer, hvis spiludviklerne har meget små ambitioner med deres eget spil. Måske kan et par hurtige succesoplevelser sløre blikket og svækkes vores skepsis?

Vi er altså ikke så dumme. Gratis trophies vække bange anelser, og ”MUD” følger dem til dørs. Motorcross genren har ikke rigtigt cementeret sig på konsollerne. Der findes et par gode titler, så som ”Pure”, ”Fuel” og ”MX vs. ATV”, men er der kåret nogen vinder? Nej. Spilhusets mål er, at blive den bedste af sin art og derefter leve af årlige opdateringer. ”MUD” er nyt, men er også den svageste af sin art.

Energidrikken Monster var også supplerende sponsor for den suveræne rallyspil ”DiRT 3”, men denne gang har de satset moneterne på den forkerte jernhest. ”MUD” er en spilbar reklamesøjle for energidrikken, men er i bedste fald et spil mindst fem år bagud for sin tid. Det har præmissen for en realistisk MX simulator, tilsat lidt drengerøvefantasi og beklædt med streetkulturens maniske stil. Det er virkelig spil som dette, der får mig til at hade den californiske skaterrock – endnu mere. Desværre vinder jeg ingen trophies for at slukke for musikken mens jeg kører.

Valgene veksler mellem quick race, tournamenter og online multiplayer – alt forventeligt for et racerspil. Det, som får solospilleren til at træde vedvarende i pedalen, er optjeningen af penge som kan bruges til at erhverve sig flere tricks og nye langhårede avatars. Dog er der blot fire avatars, valgene har svag indflydelse på egenskaberne og de nye trickkombinationer skal indlæres til løbene. ”MUD” er skabt af oplagte features, men virker alligevel ikke rigtigt gennemtænkt.

Grafikken skal desværre nævnes, for det er ikke tidssvarende. Kvaliteten hænger lavt i interfacet, og de verdensomspændende baner er farverige og varierende, men er set bedre – meget bedre. Fysikken og detaljegraden udgør en stor overspringshandling, sammenlignet med eksempelvis ”MX vs ATV”, hvor mudderbanerne gradvist bliver slidt af cross maskinernes dækmønstre. En nutidigt racespil må ganske enkelt have lidt mere kød på karosseriet.

”MUD” lever bedst som en sporadisk og uforpligtende arcaderacer, men er kun pengene værd, hvis du kan opstøve det som udsalgsvare. Der ligger en momentvis fornøjelse i banernes varierende miljøer, og det moderate tempo virker ikke så afskrækkende for nybegyndere, men sidestillet med andre MX spil, er det svært at finde motivet for at hive pengepungen frem.

Godt:

Baner i varierende miljøer. Simpel kontrol og lige til at gå til.

Skidt:

Alt for simplificeret og hult spil. Føles forældet. Kedelig præsentation. Larmende skatermusik.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img