13.9 C
Copenhagen
23 juni 2024

MotoGP 15

Published:

Så er den nyeste iteration af den velkendte MotoGP serie på gaden, og det betyder at det atter en gang er tid til hæsblæsende wheelies, ansigtsvridende fart og asfalt eksem!

ss_86c3eefb2faa568be98d1b5f9a77eb708eb2ec03.1920x1080

MotoGP15 minder meget om MotoGP14 og RIDE, og det er da også samme udvikler som står bag, nemlig det italienske udviklerstudie Milestone. Det store spørgsmål er hvorvidt der kan være sket nok udvikling inden for sporten, og om Milestone kan komme med nok nyt materiale og udvikling til at retfærdiggøre at deres kunder skal ud og investere i endnu et nyt motorcykelspil.

Selve gameplayet i spillet fungerer, som altid, glimrende. Det er både udfordrende og underholdende at forsøge at zigzagge sig igennem de mange sving, time sit gashåndtag og sine bremser perfekt, ramme nåleøjet på svingene, og komme først over målstregen. Graden af udfordring kan man selv styre, da det er muligt at køre på ”Easy mode”, hvor man næsten ikke kan falde, ligesom det er muligt at pille støttebenene af, og køre på ekspert, hvor den mindste fejlkalkulation sender din kører direkte over styret og ned i asfalten. Alt i alt en rigtig god oplevelse, dog uden at revolutionere serien på nogen måde.

ss_deccef3c35f2868fbb47102efb9b3b639f5cd0db.1920x1080

Gameplayet svigtes markant af dine modkøreres totalt manglende intelligens. De kører fuldstændigt som om at du ikke er til stede, og kommer du i vejen for dem, så pløjer de dig ganske enkelt ned, om det så koster dem selv en tur i gruset. En rigtig ærgerlig ting, som kan bryde indlevelsen, og gøre det langt mindre underholdende at spille spillet.

Spillet starter med at tvinge en igennem en tutorial, hvor man lige får lov at se spillet lidt an, og man får lov at prøve lidt gameplay fra de forskellige sværhedsgrader, hvorefter spillet vælger en sværhedsgrad som den føler passer til dig.

Herefter kan du frit vælge imellem single player, og online spil, igennem diverse gamemodes.

Der er kommet nogle nye tiltag i spillets velkendte career mode, bl.a. er det nu muligt at starte sit eget hold når man har penge nok, i modsætning til før hvor man kun kunne køre for andre. Dette er en fed ekstra feature, da det åbner op for mange flere konfigurationer, og giver indlevelsen et nøk opad.

Derudover er der kommet en ny ”Beat the time” mode, hvor man skal forsøge at sætte en tid sat af en professionel kører, med tilsvarende udstyr. Udmærket tidsfordriv, men det er i spillets career mode at det sjove skal findes.

ss_6357dd1bf3571d0a20f422231a79aea71b0174ba.1920x1080

Grafikken er blevet en smule bedre end i det foregående spil, men den er stadig lang fra i top. Træerne ser mærkeligt flade ud, ligesom selve banerne bare ikke ser særligt godt ud, med dårlige teksturer, og manglende lys effekter. Af og til bliver man dog positivt overrasket, bl.a. af de flotte regn effekter.

Alt i alt en underholdende udgave af sidste års MotoGP14, med en række nye features, en smule bedre career mode, samt delvis bedre grafik. Jeg synes at det er et glimrende spil, hvis man skal have stillet sit behov for hastighed – men det er bare ikke pengene værd hvis man i forvejen har sidste års udgivelse.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img