20.3 C
Copenhagen
19 maj 2024

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

Published:

The Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack er på mange made en svær størrelse at blive klog på, på den ene side er det en udgivelse med så meget indhold og ”value for money” at det er svær ikke at anbefale det, på den anden side er spillene rettet mod en så snæver og meget dedikeret målgruppe af spillere, at lagt de flest af dem allerede har spillet spillene i det ene eller andet format, og til dem der allerede har spillet nogle af hovedspillene og kunne lade sig friske af, at alt DLC og bonusindhold er inkluderet i denne pakke, ja så skal de altså være opmærksom på at Gust, af uransagelige årsager, ikke har gjort det muligt at overfører sit savegame fra andre versioner af samme spil.

Det der kendetegner serien er, ud over at være et RPG og endda et meget japansk et af slagsen, at alkymi er et centralt tema i alle spillene. Hovedpersonen og dennes allierede bevæger sig rundt i verden i jagt på forskellige råmaterialer og ingredienser der kan bruges i forskellige opskrifter til at fremstille alt fra våben og udstyr til diverse potions der gør dig stærkere i kamp mod forskellige onde kræfter. Det er som oftes kvindelige hovedpersoner og tonen i spillene er generelt humoristiske og mere afslappet og til tider ret fjollede, og altså ganske lagt fra de universer vi kender fra f.eks. Final Fantasy. Her er ingen imperier i krig, ingen ondsindede kræfter der truer med at udslette verden som vi kender den, og heller ingen skurke med langt farvet hår og storhedsvandvid. Atelier spillene er dig og dine venner der forsøger at finder ny alkymiopskrifter, og det er mere eller minde det.

Gameplay består hovedsageligt i at bevæge sig rundt og samle ingredienser, der kan vare bare at finder dem i naturen, det kan være som belønning for at fuldføre missioner eller der kan være ved at besejre bestemte fjender i naturen. Kampene er traditionelle turbaserede som man kender der fra mange rollespil, det er ikke ret avanceret og sværhedsgraden er ikke specielt høj, men det er også mest en undskyldninger for at samle ingredienser. Den anden halvdel af gameplaet er at lave ting og potions i din alkymigryde, her udspiller det sig som et puzzle game, hvor man skal få nogle felter og farve til at matche på en sådan Tetris agtig måde for at lave sine opskrifter, jo bedre du er til det, jo bedre bliver resultatet – og det er faktisk rigtig sjovt og vanedannende at lege med.
Fraværet af en overordnet historie og narrativfremdrift giver spillet en meget afslappet atmosfære, lidt i stil med Animal Crossing, serien, og selvom det kan virke banalt og ensformig så er har det en fangende atmosfære der giver sådan lidt en meditativ fornemmelse og generelt anderledes spilopleves.


Atelier serien har eksisteret i mange år, dog i begyndelsen kun i Japan, men har efterhånden fået en fast publikum i vesten, og vi er efterhånden oppe på mere end 20 udgivelser, og dette er vel at mærke kun i hovedserien. Spillene kommer gerne i triologier, og det er altså ’Mysterious’ trilogien bestående af Atelier Sophie fra 2015, Atelier Firis fra 2016 og Atelier Lydie & Suelle fra 2017. Disse tre spil er altså én samlet triologi i serien, og man kan derfor sagtens gå ombord i disse uden at have kendskab til seriens andre triologier.

Spillene i sig selv er ikke en remaster eller remake i nogen forstand, men derimod ”DX-udgaver” af de oprindelige udgivelser. Det betyder at Gust har fintunet spillene og tilføjet alt DLC der løbende er kommet gennem årene, det værende alt lige fra tilføjelser til historien til nye skins til karaktererne og sågar tilføjet helt nyt indhold som f.eks. en ’photo-mode’ som det efterhånden er blevet populært i mange open world og action spil, der er også tilføjet en digital artbook, hastigheds indstillinger til visning af tekst (og ja der er meget tekst i disse spil) samt mulighed for at lytte til spillets musik.
Grafisk skal man ikke forvente at blive imponeret, spillene har trods alt 4-6 år på bagen, og de var allerede dengang ikke noget der pressede konsollerne til grænsen, Gust udgiver i snit et spil i serien om året så det giver sig selv, at der ikke bliver lagt store ressourcer i udviklingen, specielt Firis, det midterste spil i trilogien bærer præg af, at være lidt forhastet og kunne godt have brugt en lidt længere udviklingscyklus. Når det er sagt har det aldrig været intentionen at spillene skulle være tekniske vidundere, det handler primært om at ”hygge sig” ved at opstøve forskellige ingredienser og bruge dem opfindsomt i nye alkymiopskrifter.

Gust har både gjort spillene tilgængelige i en samlet pakke til en særlig favorabel pris, men har man allerede spillet et eller to spil i serien er det også muligt at købe spillene enkeltvis. The Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack er ude nu til både Playstation 4 og Nintendo Switch.

 

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack er en samling af 3 spil i 'Atelier serien', spillene er toptunet og kommer med alt DLC samt helt nyt indhold og funktioner. Det er måske forbehold de få, men er man til genren er der virkelig meget indhold for pengene. Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack