The Walking Dead: The Definitive Edition

0
774
Review of:

Reviewed by:
Rating:
4
On 12/09/2019
Last modified:12/09/2019

Summary:

En imponerende samling af indhold, især når man tager i betragtning at prisen på omkring de 300kr ligger noget under en standard udgivelse.

Da Telltale tilbage i 2012 udgav den første episode af The Walking Dead var det en lille revolution i narrativ spilfortælling jeg tror de færreste havde set komme. I løbet af de næste fem år blev det til en række udgivelser der spændte bredt fra ’The Walking Dead’, til ’Tales from the Borderlands’ over ’Batman’, ’Back to the Future’ og ’Minecraft’ til min personlige favorit fortællingen fra Noir-eventyrverden i ’The Wolf Among Us’. Det virkede dog som om at kvaliteten og nyskabelsen var gradvis dalende, og i 2018 var eventyret slut da studiet fyrede alle på nær nogle ganske få, der var nødvendige for at få de sidste forpligtelser gjort færdig.

Telltale nåede dog på ganske få år at få moderniseret en glemt genre, der i manges øjne ikke egnede sig til moderne konsoller, men med enkel og effektiv styring, valg der rent faktisk betød noget for spiloplevelsen og en let fordøjelig længde på episoderne blev konceptet en succes, og formåede at appellerer til både hardcore spillere og folk der måske ikke normalt var konsolspillere.

Nu har støvet lagt sig fra udviklernes op og nedture, og det giver rigtig fin mening at samle hele The Walking Dead sagaen i én udgivelse. Selve pakken indeholder alle fire original udgivelser (The Walking Dead, Season Two, A New Frontier og The Final Season), derudover får man 400 dage DLC-pakken og The Walking Dead: Michonne. Alt dette er for første gang samlet på en udgivelse og det giver en fantastisk samling af indhold, især når man tager i betragtning at prisen på omkring de 300kr ligger noget under en standard udgivelse.

Når alt dette er sagt, er der selvfølgelig ikke så meget nyt at komme efter hvis du allerede har spillet. Den måske mest bemærkelsesværdige tilføjelse er den grafiske overhaling, der især kommer til sin ret på de første udgivelser i serien. Er du til gengæld helt ny til serien, eller blot har stiftet bekendtskab med en enkelt episode eller sæson er dette en unik chance for at få en samlet pakke med hele historien til en rigtig fordelagtig pris.  Udgivelsen indeholder også en række bonus tilføjelser der tæller en music player hvor du kan lytte til spillet atmosfæriske soundtrack, rigtig mange ’making of videoer’ med kommentarspor af spillet udviklere og stemmeskuespillere, et art gallery med koncepttegninger, alt sammen er med til at skabe en fornemmelse af at team der har enorm kærlighed til og respekt for kildematerialet.

En imponerende samling af indhold, især når man tager i betragtning at prisen på omkring de 300kr ligger noget under en standard udgivelse.
  • 4
    editor rating