17.7 C
Copenhagen
18 juni 2024

MotoGP 14 (PS4)

Published:

Selvom det efterhånden er 9 måneder siden Playstation 4 blev lanceret, har det være trange tider for fans af racing genren. Der har vel egentligt kun være Need for Speed: Rivals, der i bund og grund er et PS3 spil også udgivet til PS4, for så var der da noget. Det PS4 eksklusive Driveclub er sat til udgivelse 8. oktober, men for dem med benzin i blodet, kan tomrummet nu fyldes med MotoGP 14, hvis man vel at mærke kan forene sig med de to hjulede racere, for ud over den lidt malplacerede mulighed for at køre rundt i ’Safety Car’ så er det motorcyklerne der 100 % er i fokus.

MotoGP1

Hovedattraktionen i spillet er naturligvis ’Career mode’ hvor du få lov til at skabe din egen racerkører, starte i Moto3 og arbejde dig gennem sæsonen, i forsøget på langsomt at blive bedre og bedre, undervejs tjenes erfaringspoint, der lukker op for nyt udstyr m.m., du udvikler på din motorcykel, optimerer den så den passer til din måde at køre på, og skifter hold undervejs hvis de tilbyder dig en bedre kontrakt eller bedre faciliteter. Har du klaret dig god nok ved slutningen af sæsonen, tilbydes du at køre Moto2 fra næste sæson, og så fremdeles indtil du har nået toppen.

MotoGP er en simulator og ikke en arcaderacer, så du skal ikke forvente at dominere feltet fra første færd. Det kræver øvelse dels at lære spillet fysik, men det er også nødvendigt at lære de enkelte baner indgående at kende før du kan gøre dig håb om at blande dig i toppen. Heldigvis har udviklerne sørget for en masse indstillinger, så der er hjælp at hente, og det gælder rigtig mange områder. Således kan man få en vejledende linje at følge for den optimale rute gennem banen, der oveni købet skifter farve for at indikerer hvis du kører for stærkt når du nærmer dig et sving. Der er også en indstilling til automatisk nedbremsning, man kan fjerne strafsekunder for at kører uden for banen og meget meget mere.

MotoGP2

Det er også gjort nemt at indstille din motorcykel, du kan selvfølgelig også rode med det selv, men for os der ikke er eksperter, har udviklerne tilføjet muligheden for at snakke med team mekanikeren, og via nogle simple spørgsmål nås frem til de ændringer man ønsker at foretage – det kunne f.eks. være bedre fart når man kommer ud af et sving. Ændringerne foretages automatisk, og de kan testes med det samme, selv en rookie som mig kunne sagtens mærke forskellen, og foretage justeringer hvis det ikke lige passede.

Spillets øvrige game modes omfatter, udover de klassiske ’Quick Race’ og ’Time Trials’, ’Real Events 2013’ der byder på nogle scenarier fra 2013 sæsonen som man så skal prøve at genskabe, det kan f.eks. være at kravle x-antal pladser op gennem feltet indenfor en given tidsramme.

MotoGP4

Onlinedelen i MotoGP 14 byder også på en håndfuld forskellige modes, og der er fin opbakning til spillet, så man skal ikke vente læge i lobbyen før et race starter op. Selvom du er ny og der er mange rutinerede modstandere, er det stadig en god måde at blive bedre til spillet på, og du stiger faktisk hurtigere i level ved at spille online end i ’Career Mode’.

Grafik og lyd er desværre ikke noget særligt, det fungerer, men forvent ikke at blive taget med storm, MotoGP 4 er ikke spillet der sætter din Playstation 4 på overarbejde. Lyden af de tohjulede racere bliver hurtigt trættende, men til gengæld er præsentationen i top, det skorter ikke på præsentationer af rigtige racerkører, og jeg er vild med de små optempo præsentationer af de enkelte baner og de byer de ligger i. Der er virkelig lagt arbejde i dem, og det er med til at give spillet et ekstra boost.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img