18.4 C
Copenhagen
18 juni 2024

Disney Universe

Published:

Det er ikke længe siden jeg havde den tvivlsomme fornøjelse af at anmelde Kung Fu Panda 2, magen til makværk skal man lede længe efter, og i anmeldelsen forsøgte jeg at appellerer til bedre børnespil. Børn er en stor målgruppe i spilindustrien, og måske ikke de kritiske gamere, men de mangler jo i sagens natur også en referenceramme.

Heldigvis er Disney Universe et langt bedre spil end Kung Fu Panda 2, og det er egentligt synd det ikke har fået mere omtale, for det er i særdeleshed et udmærket multiplayer spil.

Jeg dykkede ned i Disney-universet uden høje forventninger. I teorien, virkede det som et lavvandet børnespil fra en udvikler, der gennem to årtier har gjort licensspil til sin levevej. Så da jeg efter flere timer med Disney Universe stadig havde en sjov oplevelse, jeg blev glædeligt overrasket. Denne titel er ikke beregnet til at blive spillet af “hardcore” gamere, men for børn og barnlige sjæle er der mange sjove timer at finde, specielt hvis man spiller flere sammen.

Historien er ganske enkel. Digitale versioner af nogle af Disneys berømte fiktive verdener, skabt så folk kunne få oplevelsen af at bevæge sig frit rundt i dem, er blevet ødelagt af en mystisk virus. I stedet for at give fredelige og sjove oplevelser, er disse verdener nu fuld af farlige fjender og dødbringende farer. Spillet er opdelt i 18 ganske omfattende baner baseret på mange forskellige af Disneys mest elskede universer, med alt fra Løvernes Konge til Pirates of the Caribbean.

Grafikken er ikke det flotteste vi har set i denne generation, animationen er ikke alle lige flydende og musik og lydeffekter rummer lidt for mange gentagelser, men alligevel formår spillet skabe noget æstetisk tiltalende, noget, der fungerer godt inden for rammerne af denne type. De mange 3D-verdener repræsenterer hver deres Disney univers godt og varieret, og jeg sidder med en positiv oplevelse af, at den yngste generation af spillere, for engang skyld, ikke bliver spist af med et stykke venstrehåndsarbejde.

Gameplayet er enkel at forstå, nemt at udføre og meget tilgivende. Lidt som vi kender det fra de velfungerende LEGO spil. Disney Universe er et 3D platformspil, med faste kameravinkler er og et simpelt kampsystem. Der er en del genstande der kan samles, udfordringer der skal løses og guldmedaljer at tjene. At de så kan bruges til at opgraderer dit udstyr er en fin detalje der gør spillet mere langtidsholdbart.

Et stort plus i min bog, er spillets ikke-linearitet. Disney Universes første seks verdener kan låses op i vilkårlig rækkefølge. Det betyder, at når du har tjent nok in-game valuta, som i øvrigt er generøst tildelt overalt i spillet, kan du springe fra verden til verden i den rækkefølge, du vælger. Det er en fornøjelse at låse op for en ny verden, at man selv kan bestemme rækkefølgen gør bare oplevelsen endnu bedre.
Disney Universes multiplayer aspekter er godt integreret, selvom der kun er mulighed for lokale spil, kan fire venner tage del i løjerne på én gang. Spillet kan dog være yderst kaotisk når alle fire spillere er i gang på samme tid. To eller tre spillere er mere rimeligt, og helt ærligt, så er Disney Universe også ret sjovt at spille solo.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img