16.2 C
Copenhagen
18 juni 2024

Bonkies

Published:

 

Seneste skud på ’couch co-op’ stammen hedder Bonkies, genren var ellers nærmest ved at uddø, men heldigvis har spiludviklerne på det seneste indset, at alt ikke behøver forgå online – vi er stadig nogle der nyder og elsker at mødes fysisk (nå ellers omstændighederne og myndighederne tillader det) og sidde sammen og spille, og med spil som Overcooked, Moving Out, Unrailed og nu Bonkies er der virkelig pustet nyt liv i genren, det behøver ikke være omfattende og super flot grafisk, når det kommer til couch co-op er det vigtigste element ofte det at kunne snakke og planlægge sammen i sofaen, og et fjollet grin eller at kunne drille hinanden lidt undervejs skader heller ikke.

Spillets formål er ganske simpelt, du er er abe-astronaut, udstyret med en jet-pack og en robotarm, og så gælder det ellers om at samle genstande op, eller brikker om man vil, og placerer dem så de passe ind i det omrids af en skabelon der bliver vist på skærmen. Ganske nemt at forstå og let at gå til, men det begynder at blive kompliceret når man i fællesskab skal løfte og koordinerer og få det hele til at gå op i en højere enhed. Det kan hurtigt blive problematisk når fire aber flyver rundt på skærmen og prøver at hjælpe, men det er også her Bonkies er sjovest – altså når abeløjerne går i hårknude og man ufrivilligt går i vejen for hinanden og komiske situationer opstår.

Grafik og lyd side er noget der er blevet gjort specielt meget ud af, det ligner et Nintendo Wii spil og lydsiden er heller ikke specielt mindeværdig, på mange punkter minder det om Overcooked serien i den kategrori, men det gør ikke så meget da det er gameplay og samarbejdet med medspillerne der er i fokus. Der hvor Bonkies kommer lidt til kort (bogstaveligt talk) er i mængden af indhold, de fire verdner kan spilles igennem i løbet af en aften, og når man først har veret igennem, er der ikke så meget andet at foretage sig. Du kan samle bananer hvis du klarer de enkelte baner på en særlig god tid, men det eneste det gør er, at du kan låse op for nye abe-astronauter, så det har kun kosmetisk betydning.

Samlet set er Bonkies et ganske fornøjeligt spil, der specielt kan anbefales til en hyggelig aften sammen med familie eller venner. Det er ikke sjov alene og der er ikke meget mere indhold end et en aften eller to, men til en pris på 109kr er det bestemt pengene værd, specielt nu hvor der ikke er de store muligheder for at komme ud og familier bruger meget tid sammen om aften, så kan man ikke gå helt galt i byen med Bonkies.

 

 

 

 

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
Bonkies kan ikke rigtig anbefalse hvis du spiller alene, er du sammen med nogle venner eller i familiens skød, så er det ganske sjov underholdning. Bonkies