11.9 C
Copenhagen
13 juni 2024

Ace Armstrong vs. The Alien Scumbags (PSN)

Published:

PS Minis er et spilkoncept hvor man skal være lidt mere tilgivende med karakteren. Det er små spil med små ambitioner for små priser til små hurtige spiloplevelser. De købes og downloades i PlayStation Store og kan i princippet kan de både afspilles på PSP og PS3 – selvom Sonys mobile konsol oftest er bedst til formålet.

Spil skal også vurderes ud fra disse principper, men det forsvarer ikke et spil, som i bund og grund mangler alt hvad der skal til, for at gøre et spil underholdende.

“Ace Armstrong vs. the Alien Scumbags” er én af den slags moderne spil hvor hele plottet er indbygget i titlen. Der er ikke mere fortælling at komme efter. Du er Ace Armstrong i et rumskib der skal skyde onde aliens.

Opbygningen er den klassiske sidescrolling shoot’em up, uden nogen forsøg på at bryde genren. I et lineært forløb skal der skydes uendelige ensartede UFO’er der svømmer i en jævn strøm over byen. Ok, klassisk er vel ikke dårligt i sig selv?! Nej, frustrationen indtræder først efter et par prøveture. Området føles klaustrofobisk smalt, for man zig-zagger rumskibet imellem flyvende aliens, som en tresporet motorvej på højkant. Der er ganske enkelt ikke plads til udføre intelligente manøvrer, men nærmere én lang og kontinuerlig undvigelsesmanøvre.

Våbensystemet er både frustrerende og intetsigende. Dit rumskib kan suge farveprikker, som så fylder tanken op med forskellige våbentyper – ikke noget vi ikke har set før. Men tiden det tager at suge prikker, lukke for støvsugeren og åbne kanonen for det nye våben er frustrerende træg og byder på nogle uretfærdigt lange sekunder. Og mens man venter på at våbenet aktiveres, flyver man desperat zig-zag mellem fjenderne. Det er svært på den ikke-vanedannende måde.

Mere er der ikke at fortælle om denne komplet fejlkalkulerede shoot’em up, som indeholder ingen af de elementer der udgør et godt skydespil. Det er ikke underholdende. Det er unødigt svært og antænder ikke lysten til at komme længere end forrige forsøg. Der blev lavet bedre shoot’em ups for femten år siden. Selv med prisen i betragtning kan “Ace Armstrong vs. The Alien Scumbags” ikke anbefales.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img