13.9 C
Copenhagen
23 juni 2024

Worms Collection

Published:

Som den krigeriske udgave af “Lemmings”, “Worms” opstod i 90’ernes store potentiale for PC CD-roms. Jeg har selv brugt mange timer på de bevæbnede orme, men husker også i hvilken kontekst spillet fungerede bedst: Små studenterboliger suppleret med billig øl og gode venner. Det var simpelthedens charme, tilgængeligheden og den sorte komik som gjorde spillet så godt. “Worms” var i hele sin essens et socialt spil, hvor multiplayer burde stråle over single player, for solo-spilleren fik ikke samme udbytte. Højest lidt træning, og lidt kedsommelige kampe mod CPU’en.

For dem som ikke er bekendt med krigsormene, er “Worms” et turbaseret krigsspil, hvor to små hære af orme, udstyret med våbenlagerets kreative isenkram, skal udslette hinanden. Arenaen er 2D, hvor ormene kan kravle i sneglefart og skiftevis finde det strategisk bedste sted at affyre våbenet. Man har et minut til at beslutte sig for næste angreb. Bazookaer har eksplosiv styrke, men missilerne fanges af tyngdekraft og blæst. Maskingevær er godt til nærkampe. Granater og clusterbombs er godt at kaste fra højere niveau, ned til underliggende orme. Og så er der skøre Monty Pyhton-lignende våben, som det eksploderende får, der kan sendes mod fjenden som en gal, tidsindstillet bombe. Hele præmissen er, at det skal være nemt. Også for casual gamers.

I dag er konsollerne, mere end nogensinde før, blevet almenhedens eje, så femten år efter har vi stadig brug for denne slags småspil. Ingen manual og kun selskabeligt hygge. Derfor er “Worms” gennem tiden blevet moderniseret og poleret til alle konsoller. De tre klassiske Worms spil: “Worms”, Worms 2: Armageddon” og “Worms Ultimate Mayhem” har i lang tid været tilgængelige i PSN som downloadspil, men nu er samlingen udgivet som almindelige retail udgave. Måske for at gå julehandlen i møde, men derudover er det svært at finde argumenter for at lægge ormene i spilæsker. “Worms” er småspil der klarer sig glimrende som download, og desuden installeres hele spillet alligevel fra skiven til konsollens harddisk.

Desuden bryder jeg mig ikke om den restaurering spillene har været underlagt. Kald mig bare old school, men engang var arenaen grafisk simpel og overskuelig. I dag er animationen peppet op og baggrunden er fyldt med alt muligt lir og lort som bevæger sig. Det er mere forstyrrende end bidragende, for ormene drukner i omgivelserne. I stedet burde Team17’s håndværkere spare de grafiske tiltag væk, og have givet brugervenligheden en ordentlig overhaling, for kontrollen er ikke så intuitivt og organisk i forhold til nutidens standard. Lidt for stift og lidt for uforståeligt for nybegyndere.

Det er rart at se ormenes levedygtighed på nutidens konsoller, og det er stadig et fundament for socialt hygge, men det er ikke en modernisering uden kvaler.

Godt:

Hyggeligt og morsomt twoplayer spil.
Simpelt for børn og voksne.
Våbenarsenalet er sjovt.
Alle tre “Worms” i samme pakke for en rimelig sum.

Dårligt:

Irrelevant som retail-udgivelse.
Kedeligt for one players
Har længe været tilgængeligt på PSN, og spillene installeres alligevel på HD.
For meget grafisk gejl og uoverskuelig arena.
Menu og kontrol trænger til en modernisering.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img