7.9 C
Copenhagen
15 april 2024

Unrailed

Published:

Unrailed er et utroligt simpelt koncept, byg skinner, ryd forhindringer ad vejen og hold toget kørende så længe som muligt. Inviter dine venner på besøg og dette lille spil vil med garanti være opskriften på en sjov aften, også selv om dine venner ikke er hærdede gamere, men når aften er overstået er der heller ikke meget mere at komme efter i Unrailed, simpelt, kaotisk og underholdende, dog også lidt tyndt på indhold, men til 149kr på PS Store er det ikke svært at anbefale.

Formålet med spillet er nemt at forstå, et tog køre langsomt fremad og efter et kort stykke ophøre skinnerne. Det er op til dig som spiller, og dine venner, at bygge og udvide skinnerne så toget kan fortsætte og ikke kører af sporet. Det kræver lidt koordinering og samarbejde, dels at få ryddet tærrenget så der er plads til skinner, dels at få indsamlet resurserne til at bygge og sidst men ikke mindst at få bygget nye skinnerne og placerer dem på en hensigtsmæssig måde. På et tidspunkt kommer man til en station hvor toget holder pause, og det er nu muligt at købe lidt opgraderinger som eksempelvis adgang til at kunne bygge hurtigere eller at toget kører langsommere. Så er det ellers videre mod næste station og på den igen med at holde toget på skinner og sikre at det ikke køre af sporet. Det er sådan set det hele, der er ikke noget historie, nogle ”bosskampe” eller andet ekstra indhold, det handler bare om at holde toget kørende så længe som muligt.

Det er dog et par andre muligheder end ”endless” (beskrevet ovenstående) som er spillets grundlæggende form. Der er også mulighed for at vælge ”versus mode” hvor man så også konkurrerer indbyrdes, i ”Quick mode” har man kun et givent tidspunkt til at nå til stationen og endeligt i ”sandbox mode” er der fri leg med de forskellige opgraderingsmuligheder for at lære dem at kende og få en fornemmelse af deres muligheder. Selvom det er fint der er lidt forskellige indstillinger at vælge, så er det stort set kun interessant at spille Unrailed i ”Endless mode” og sammen med tre andre venner i sofaen – her er det til gengæld og rigtig underholdende, i hvert fald i små doser og en af fordelene ved spillets simple koncept er at alle, nærmest uanset alder eller gamer-kompetencer kan være med.

Grafikken i spillet er virkelig simpel og meget pixileret, det ligner mest af alt noget der er bygget i Minecraft, men det gør ikke så meget for det er samarbejdet om udvidelsen af jernbaner der er i fokus og de forskellige typer af materialer og forhindringer er ikke til at tage fejl af. Musik og lydeffekter er lige så simple som resten af spillet, men det virker og tilføjer den rette stemning til omgivelserne.

Alt i alt er Unrailed et rigtig fint lille spil der er med til at holde liv i den lokale multiplayer genre hvor der spilles på samme skærm, en genre som har været overset, men er kommet stærkt tilbage med spil som Overcooked, Gang Beasts og Rocketleague. Til den beskedne pris af 149kr på PS Store kan det sagtens anbefales og er alle pengene værd til en aften hvor vennerne eller familien er på besøg

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
Simpel sjov for alle i dette fine lille jernebanebygger spil, sjovt sammen med venner omend noget overfladisk. Unrailed