9.8 C
Copenhagen
15 april 2024

Tony Hawk’s Pro Skater HD (PSN, XBL)

Published:

Tony Hawk lagde første gang navn til et spil tilbage i 1999, da det første Tony Hawk’s Pro Skater udkom til Playstation 1, det blev siden ported til både Nintendo 64, Dreamcast, Gameboy Color og sågar den hedengangne Nokia N-gage. Siden er det blevet til et hav af udgivelser under Tony Hawk varemærket, og nu er Activision klar med en HD udgivelse, et mix af de bedste baner fra de to første spil i serien, genskabt i den nye Unreal 3 motor.

Gensynet er overvejende positiv, men der er nogle ting der trækker gevaldigt ned, som eksempelvis den katastrofale beslutning om at fjerne muligheden for lokal multiplayer, måske den feature jeg havde håbet mest var bibeholdt.

Kendere af de originale Playstation 1 spil vil straks føle sig hjemme, styringen er skrap og sidder stadig på fingerspidserne selvom jeg ikke synes den er helt så tilgivende og intuitiv som det eksempelvis er tilfældet i snowboardserien SSX, men det er udelukkende et spørgsmål om smag og behag.

I arcade mode skal du i hver bane fuldføre bestemte mål inden for en tidsramme på to minutter, scor x antal point, samle de 5 bogstaver det tilsammen staver SKATE, finde dele af en DVD og så videre. Når fire opgaver er fuldført åbnes op for den næste skatepark, der er syv baner i alt, blandet fra de først to spil til Playstation, der bl.a. inkluderer ’Warehouse’, ’School 2’ og ’Hangar’.

Engang var syv baner et stort udvalg, men i vore dage virker det lidt skrabet, og det nye HD grafik afslører i den grad hvor kedelige og tomme mange af banerne, og især baggrundene, i virkeligheden er. Lydeffekterne er troværdige, og det hårdpumpede soundtrack, et af serien varemærker, er som altid tro mod skatermiljøet, og byder på en blanding af gamle klassikere fra de tidligere spil, plus en håndfuld nye sange fra morgendagens skater/punk/rock scene.

Selv gameplayet holder dog stadig, det er nemt at komme i gang, men svært at mestre. De mange tricks og kombinationer kan være en udfordring både for fingremotorikken og de hårdtprøvede controller, men når det hele går op i en højere enhed og man endelig låser op for en ny bane, er det en fantastisk fornemmelse.    

Udover at låse op for nye baner tjener du penge på at fuldføre opgaver, pengene kan så bruges til at opgraderer din skaters evner, nye skateboards eller andet udstyr. Der er også mulighed for at låse op for hemmelige karaktere, som eksempelvis Officer Dick, en gammel kending af serien, og et par andre.

 

Spillet indeholder tre online multiplayer modes, Graffiti hvor man konkurrerer om at tagge flest objekter (ved at have den højeste trick score på det pågældende objekt), Trick Attack hvor det blot gælder om at opnå den højeste score når tiden er gået, og den ganske underholdende ’Big Head Elimination’ hvor skaternes hoved vokser stødt, og man er nød til at lave tricks hele tiden for at undgå, at ens hoved eksploderer. Det er fint, at der er forskellige muligheder online, men for mig at se er det komplet uforståeligt, at de har fravalgt den lokale multiplayer helt.

GODT: 
Lækker styring – det er sjældent spillets skyld du falder på halen.
Nemt at gå til.
Stadig vanedannende trods mange år på bagen.

SKIDT:
Ingen lokal multiplayer.
HD grafik afslører manglende detaljer.
Kun syv skateparks at mestre.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img