11.3 C
Copenhagen
24 maj 2024

Star Wars Pinball (Nintendo Switch)

Published:

Review of:

Reviewed by:
Rating:
4
On 18/09/2019
Last modified:24/09/2019

Summary:

Color me impressed! Jeg havde ikke hørt noget om Star Wars Pinball før jeg fik en kode til spillet, og forventninger var ikke just tårnhøje, bevares jeg har da også i min ungdom taget et spil flipper i ny og næ i den lokale arkadehal, men konsoludgaver af flipperspil har aldrig rigtig været noget der kunne få mig op at ringe. Selvfølgelig er Star Wars temaet lokkende og altid et kig værd, så jeg gik til opgaven helt uden fordomme eller forventning, og jeg skal da ellers love for, at det er en positiv overraskelse der ventede.

Det er udviklerne Zen Studios der har lavet spillet, og hvis det ikke lige ringer nogle klokker så dig, så er du lovlig undskyldt, da det lille ungarske udviklingshus ikke ligefrem spytter AAA titler ud på stribe, men de har trods alt gjort sig til lidt af eksperter i pinball- og minigolf spil, som de har udgivet en stribe af over de seneste 10 år.

Den første positive overraskelse jeg fik var at spillet ikke kun er ”vælg en flippermaskine, spil dine tre bolde og gå efter en topplacering på leaderboards”, som ellers havde været det sikre valg. Det er der selvfølgelig også, komplet med topscorerlister og det hele.  Derudover har spillet har en række indstillinger, lokal multiplayer, liga, online turneringer m.m, men det der virkelig overraskede mig positivt er en ”historie” hvor man dykker ned i Star Wars universet fortolket på forskellige pinballmaskiner, det er nogle missioner der er med til at skabe variation og man kan optjene medaljer ved at nå en bestemt score på 5min, ved kun at have et givet antal ”flips” til rådighed, og på den måde bliver man hele tiden udfordret i hvordan man spiller spillet, og det føles friskt og anderledes.

Når man starter spillet op, kan man vælge side, Jedi eller ’dark side’ selvfølgelig, og de point man samler sammen bliver så tilføjes mod at stige i niveau mod netop den side. Som tidligere nævnt kan man optjene medaljer undervejs, og det er ikke bare for sjov, de kan rent faktisk bruges til at købe opgraderinger for. F.eks. kan der opgraderes så du får mulighed for at sænke hastigheden på bolden i et stykke tid, eller en flere point i et givent tidsinterval. Det er godt tænkt af Zen Studios på den måde at implementerer funktionalitet, vi normalt forbinder med andre spilgenre, og det gør en stor forskel på spiloplevelsen.

Af og til bliver pinballmissioner afløst af nogle minispil hvor man f.eks. skal skyde rumskibe eller kæmpe med lyssværd i en duel med Darth Vader, det er fint med lidt variation og de kender deres besøgelsestid, men jeg kunne godt ønske mig en bedre toturial der forklarede styringen i disse sekvenser, for du bliver kastet lige fra Pinball og ud i noget andet, og man skal selv lige prøve sig frem med styringen. Heldigvis kan man ret nemt prøve igen, eller genstarte en mission.

Styringen er naturligvis ret simpel i selve pinball spillet, og der er bare et par instruktioner at forholde sig til, og så er det eller i gang. Der er nogle gang hvor man spiller bolden op på en mini playfield, en slags bane i banen, hvor der kan foregå noget andet, og her er man igen overladt lidt til sig selv, for at finde ud af hvad der skal ske. Det skal siges, at der er detaljerede forklaringer til hvert bord man kan læse, men jeg ville have fortrukket, at der var en kort beskrivelse på skærmen, når man på den måde skifter gameplay.
Der er mange kameravinkler at vælge mellem, så man kan altid finde noget der passer til ens temperament. Jeg spillede det meste af tiden håndholdt, og selvom det fungerer ganske fint, så er det altså bedre overblik på en rigtig tv skærm, hvor man har bedre mulighed for at se banen og bolden bevæge sig rundt.

Musik og lydeffekter er, som man næsten kunne forvente, et mix af alle de melodier du kender og elsker fra Star Wars universet. Den ligger selvfølgelig lige til højrebenet, men Zen Studios har virkelig gjort en indsats for at få musikken i fokus og nedtonet de mekaniske, og til tider ensformige, mekaniske flipperlyde. Grafisk er de enkelte flipperborde detaljeret udført og meget forskellige i deres temaer, udover at de selvfølgelig alle tager afset i Star Wars universet. Der er tilføjet animationer og holografiske elementer, der normalt ikke ville være muligt på en fysisk flippermaskine, og det er med til gøre spillet mere atmosfærisk og til en helt unik spil oplevelse som du helt sikkert ikke har oplevet andre steder.

 

 

  • 4
    editor rating

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
En helt unik spil oplevelse som du helt sikkert ikke har oplevet andre steder.Star Wars Pinball (Nintendo Switch)