16.2 C
Copenhagen
18 juni 2024

SID MEIER’S CIVILIZATION VI (PS4) anmeldelse

Published:

Langt om længe har vi endelig fået Civ 6 på PS4. Jeg ville faktisk irritere mig over dette, hvis jeg ikke elskede Civilization så meget. Men det gør jeg, og jeg har spillet alle udgaver på PC lige siden det første spil. Problemet med at anmelde dette spil er, at jeg allerede har spillet Switch udgave, og bortset fra det forbedrede visuelle element er spilets kvalitet stort set den samme. Der er ingen tekniske problemer med at spille Civilization VI på PS4. Bruger oplevelsen fungerer stadig lige så smukt på Dualshock-controlleren, som det gjorde på Switch, og det er nemt og intuitivt at lære at spille.

Hvis man ikke kender til Civilization, så går det ganske enkelt ud på at overtage verdensherredømmet. Man kan vinde på flere forskellige måder, din religion bliver dominerende, udryd dine konkurrenter osv. PC udgaven af Civilization har altid været at foretrække, da man kan gå mere i dybden med hvordan man vil udvikle sit imperium og vinde.
PS4 udgaven er uden tvivl på højde med PC udgaven, så hvis man foretrækker at spille på konsol, så kan man nu bruge al sin tid på at spille Civialization 6 på PlayStation 4.

Der er ekstra indhold inkluderet med PS4 udgaven, da Civilization VI udkom på PC i 2016.
– Civilization VI: Rise and Fall – tilføjer nye Golden Ages and Dark Ages, et nyt byloyalitetssystem og guvernører, der kan være stationeret i spillernes byer, hvilket giver spillerne nye valg, strategier og udfordringer
– Civilization VI: Gathering Storm – den mest succesrige udvidelse i franchisehistorien introducerer spillere til en aktiv planet, hvor geologi og klimatologi byder på unikke nye udfordringer
– 18 Yderligere civilisationsledere – vælg blandt nogle af historiens mest anerkendte ledere fra udvidelserne til at hjælpe med at guide din civilisation gennem tidspunkter, hver med unikke bonusser, bygninger, enheder og mere

Overfladisk den første ting, du vil bemærke, når du tænder for Gathering Storm-udvidelsen (du kan slå den fra, hvis du vil spille en kampagne uden den), er at der er en masse nye civilisationer at spille, og der er nogle vildt gode. Maorierne starter med en båd uden at kunne se land. Canadierne kan godt lide deres vejr koldt og kan gøre ting for at få et civilisationsarbejde i de frosne tundraer, der ville ødelægge enhver anden fraktion. I mellemtiden får Mali få guld til at dukke op på magisk vis og der er endda en unik leder, Elanor fra Aquitaine, der kan føre enten franskmændene eller engelænderne. Hver af disse nye civilisationer og / eller ledere bringer virkelig nye måder at spille på oplevelsen.

Der en helt ny måde at kræve sejr på – en diplomatisk sejr. Midtvejs gennem et spil begynder en verdenskongres (World Congress) begivenhed, der periodisk sker. Det fungerer som et FN, hvor hver nation får stemmer, der enten kan øge eller nedlægge veto mod andre nationer på tværs af en lang række forskellige emner. Du kan for eks gøre en luksusressource værdiløs i et stykke tid eller gør det dyrere at rekruttere militære enheder. Jo flere diplomatikpoint du tjener i spillet, jo flere stemmer får du, og når du vinder et bestemt antal stemmer, vinder du spillet. Så opbygning af en stor bank med disse stemmer for at sikre, at du dominerer verdenskongressen, er hvordan du kan målrette dig mod den diplomatiske sejr. Selv når du ikke løber efter en Diplomatisk sejr, World Congress tilføjer et andet lag med strategisk dybde til den samlede oplevelse.

Det sidste store element, der er tilføjet gennem denne udvidelse, er klima og klimaforandringer. Der er nu orkaner, oversvømmelser, vulkaner, tornadoer og lignende, der periodisk vil påvirke din nation. Dette har fordele (en flod eller en vulkansk vulkan gør jordbunden omkring den mere frugtbar og værdi, når faren er overstået), men kan også skade bygninger og ødelægge enheder. Ting bliver så meget værre, når din nation rammer et vist udviklingsniveau og begynder at generere elektricitet og forurene luften. Det er der på kort sigt gevinst for det, fordi drevne bygninger producerer flere varer og ressourcer, men på lang sigt får klimaændringerne til få havniveauet til at stige (som ødelægge byer i nærheden af vandet) og hyppigheden af naturkatastrofer eskalerer hurtigt. Du kan derefter tage skridt til at afbøde skaden og “rense nationen” med forurenende frie energikilder og lignende … men det kræver generelt nogle virkelig betydelige investeringer, og der vil altid være fristelsen til at opbygge noget andet i stedet.

Succes i Civilization har altid handlet om at finde den rigtige balance, selvom der er et dusin forskellige beslutninger, der skal tages i hver omgang. Udvidelsen, Gathering Storm, forbedrer den yderligere uden at dominere over den. afbalanceringen af de nye systemer er suveræn, og de yderligere nye civilisationer tilføjer alle mere til oplevelsen.

Civilization VI er et essentielt spil. Ikke kun er det et spil, der er lærerigt, informativt og inspirerende, men det er også dybt relevant for nutidens verden og giver spillerne en måde at se – og kæmpe med – emnet på egen hånd vilkår. Der er dybere strategispil derude (dog ikke på PlayStation 4), men Civilization’s tilgængelighed og flotte unterface gør det til den perfekte introduktion til genren, og selvom PS4 udgaven ikke gør noget ud over det, der allerede var tilbudt på andre platforme, er dette stadig en af de bedste spil der er udgivet på konsollen i år.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
Klassisk PS4 spil. SID MEIER’S CIVILIZATION VI (PS4) anmeldelse