12.4 C
Copenhagen
12 juni 2024

Red Dead Redemption 2

Published:

Spil:
Anders Aasted
Price:
299

Reviewed by:
Rating:
5
On 08/11/2018
Last modified:12/09/2019

Summary:

Red Dead Redemption 2 var på forhånd udråbt til et af årets spil, og det vil undre mig hvis det ikke løber med adskillige priser ved diverse game awards når året er omme. Der er så meget indhold for pengene, at man blot trække på skuldrene af de små fejl og irritationer spillet også rummer.

Et af årets mest hypede spil er landet, Rockstars Red Dead Redemption 2 har ramt hylderne, både de fystiske og de digitale. Dermed er 8 års venten slut, det var nemlig tilbage i 2011 de feste af os stiftede bekentskab med serien, når jeg siger de flest er det fordi Rockstar faktisk udgav det først spil i serien, Red Dead Revolver, helt tilbage i 2004, men det er nok de færreste der husker det, og endnu færre der rent faktisk har spillet det.

Det er egentligt lidt mærkeligt, at westerngenren har haft det lidt svært i spilformat, jeg mener hvis jeg skal nævne nogle titler på tid bliver det til Red Dead Redemption’ fra 2010 og ’Nord og Syd’ fra 1989 (helt tilbage fra Amiga dagene på den lokale SFO) og ikke ret meget mere. Jo der har da været andre ’Gun’ fra 2005 og ’Call of Juarez’ fra 2006 for at nævne er par, men ikke rigtig noget der stikker ud, og springer frem i hukommelsen, hvorimod der er et hav af spil med middelaldertema, fremtids- og rumtema, 1. og 2. verdenskrigstema, samuraitema og listen fortsætter.

Spillet fylder den hel, faktisk hele 90GB i sin grund form, og hvad kan det ikke enden med når de obligatoriske opdateringer, patches og DLC langsomt hober sig op. Det betyder at du kan forvente en del ventetid fra du køber spillet og til du rent faktisk kan spille det, og har du en ældre ps4 version med blot 500GB, ja så er det altså begrænset hvad der ellers er plads til på harddisken.

Nå spillet endeligt er installeret og klar er det så yderligere lidt sløvt i optrækket, det tager nemlig et par timer fra Rockstar logoet toner frem på skærmen og til man sådan rigtig bliver sluppet løs på prærien. Vi skal nemlig først igennem en omfattende instruktion af spillets mekanismer og introduktion af den lovløse bande som vores hovedperson er en del af.

Vi spiller som hovedpersonen Arthur Morgan, der er håndlanger for Dutch van der Linde, og en del af en lovløs bande, der også består af flere andre gamle kendingen bl.a. en ung John Marston (hovedpersonen i det først Red Dead Redemption spil). Gruppen er på flugt efter et mislykket kup, og turen går over et bjergpas i hårdt terræn og en grim snestorm, det lykkes men gruppen skal efterfølgende forsøge at genopbygge deres liv, leve af røverier og andre ugerninger mens de prøver at holde sig et skridt foran ordensmagten.

Grafisk er Red Dead Redemption 2 noget af det smukkeste jeg har set. Karaktermodellerne, der var en af de ting det første spil ikke klarede så godt, har virkelig fået et løft og selve verden er så farverig, varieret og dynamisk at man ofte bare stopper op for at nyde omgivelserne og kigge rundt, jeg tipper min hat Rockstar!

Et af de kritik punkter jeg ofte har med store “open world spil” er, at de altid skal bryste sig af hvor store de er, men ofte glemmer de at større ikke altid er lig med bedre. Det kan let komme til at føles stort, men tomt og livløst. Red Dead har selvfølgelig også store områder hvor der ikke er sker ret meget, og det er selvfølge en præmis når man vælger at spillet skal foregå i det vilde vesten, men der er lagt så meget arbejde i omgivelserne at det aldrig er kedeligt. Rockstar har lavet en helt igennem imponerende ”vejr og natur motor” hvor det hurtigt kan skifte fra klart himmel til voldsomt tordenvejr, det er smukt og skræmmende på samme tid. Dertil kommer et altid dynamisk og meget varieret soundtrack, med så mange stemningsfulde kompositioner at det altid rammer lige den situation du befinder dig i. Dyrene i naturen har deres eget liv, de angriber hinanden, og din hest bliver påvirket af at møde en slange på vejen.

De mange omtanker og effekter der er lagt i dine omgivelser kan dog også have en negativ påvirkning. Det er ofte ret let at komme galt afsted. En lille utilsigtet handling kan hurtigt få konsekvenser, du kommer til at slå til din hest, der sparker ud og rammer en sherif, og pludselig er du i åben ildkamp med ordensmagten og skal betale en stor bøde, hvis du ønsker at vende tilbage til det område igen. Irritationen var der flere gange hos mig, men omvende var der lige så mange gang, hvis ikke flere, hvor jeg trak på smilebåndet over de tilfældige situationer der pludseligt opstår ud af ingen ting.

Red Dead Redemption 2 var på forhånd udråbt til et af årets spil, og det vil undre mig hvis det ikke løber med adskillige priser ved diverse game awards når året er omme. Der er så meget indhold for pengene, at man blot trække på skuldrene af de små fejl og irritationer spillet også rummer. En lang men altid varieret og spændende hovedhistorie (jo bevares, den er lidt tid om at folde sig ud) et nærmest uendeligt univers af skøre, sjove, varierede og velproducerede sidemissioner, småjobs og skøre karakterer som Rockstar nærmest er garant for efterhånden. Dertil kommer en omfattende online del som allerede nu tegner lovende, og som ganske givet vil få tilføjelser løbende.

Red Dead Redemption 2 var på forhånd udråbt til et af årets spil, og det vil undre mig hvis det ikke løber med adskillige priser ved diverse game awards når året er omme. Der er så meget indhold for pengene, at man blot trække på skuldrene af de små fejl og irritationer spillet også rummer.
  • 299
  • 5
    editor rating

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img