12.6 C
Copenhagen
20 juli 2024

NBA 2K21

Published:

Det er på flere måder et lidt usædvanligt år for de årlige sportsudgivelser, jovist rammer de hylderne som perler på en snor her i løbet af sensommeren og efteråret (dog lidt senere end normalt) men det har været et år hvor både spiludviklere, men i særdeleshed også de rigtige sportsligaer har været lukket ned og udskudt pga. Corona. Hertil skal vi lægge, at en ny konsolgeneration pludseligt er ganske få måneder væk, og i det lys er spillets ”levetid” altså endnu korte end normalt, i det NBA 2k21 også lander i en opdateret version til de nye platforme om under et halt år! I den sammenhæng kunne man måske godt have forventet en lavere pris på denne udgivelse, særligt når man kradser lidt i lakken og ser hvor meget der er genanvendelse fra sidste års udgivelse.

Lad os starte med de positive indtryk af dette års udgivelse. Vigtigst af alt føles boldkontrol bedre og mere flydende end tidligere, specielt driblinger, løb med bolden og afleveringer føles mere naturligt, en mærkbar forbedring der virkeligt løfter spiloplevelsen, i hvert fald så længe du har bolden. Forsvar er stadig lidt tungt og kluntet at styre, og jeg sidder altid med fornemmelsen af, at det bare handler om at løbe ind i/foran modtander, men rigtig sjovt bliver det aldrig.

Den feature der hedder ’MyTeam’, hvor man bygger sit eget hold op, med mulighed for at blande både nuværende og tidligere NBA spillere, har fået en kæmpe overhaling og det er helt tydeligt her der er mest nyt indhold i forhold til tidligere år. Bland andet med helt nye tilføjelser som ’Seasons’ og ’MyTeam Limited’ der byder på nyt indhold hver weekend hvor regler og belønninger løbende ændre sig. Udviklerne har desuden bekræftet, at der bliver mulighed for at overfører ’MyTeam’ fra denne version af spillet, og over til næste generation der lander på Ps5 og Xbox ved udgangen af 2020 (hvis alt går efter planen). I det hele tager er ’MyTeam’ forbedret med rigtig mange små og store detaljer der gør oplevelsen bedre, alt lige fra valgmuligheder til design af menuer. Desværre er der stadig mikrotransaktioner grænsende til til det grådige.

NBA 2k21 indeholder vanen tro også en ”historiedel” eller det der hedder ’MyCAREER’ hvor man spiller som talentet ’Junior’ der er søn af en tidligere NBA stjerne, der kæmper med egene og andres forventninger gennem college i håbet om at bruge igennem til NBA. I år, modsat sidste, er der lagt en del ressourcer i stemmeskuespillet med bl.a. Jesse Williams (Grey’s Anatomy) og Michael K. Williams (The Wire, Boardwalk Empire) og den del er ganske overbevisende, desværre er selve fortællingen dog ret traditionel og forudsigelig, så jeg har stadig NBA 2K19 udgaven som min personlige favorit, i hvert fald når det kommer til ’MyCAREER’.

Grafisk er spillet en klon af NBA 2k20, det skulle man i hvert fald tro, og jeg mistænker at kræfterne er sparet til de versioner af spillet der lander på de nye konsoller i slutningen af året. Der er dog blevet plads til små forbedringer her og der, som eksempelvis i ’NEIGHBORHOOD’ hvor der er mere liv og farver i omgivelserne bl.a. i kraft af det helt nye strandområde, så det er en opgradering. Desværre er selve animationerne af spillere de samme (i hvert fald for det blotte øje) og mange af kommentarer, introer og animationer er præcis de samme som i sidste års udgave.

Samlet set er det lidt ambivalent at skulle anmelde NBA 2K21, udviklerne ved Visual Concepts har skruet i maskinrummet og gjort spiloplevelsen bedre, særlig i spillet med bolden er en forbedring og hele pakken omkring ’MyTEAM’ føles godt og proppet med friske ideer. Jeg har bare svært ved at anbefale denne udgivelse til fuld pris, når der lander en opdateret version af spillet om under et halvt år til den nye konsolgeneration, men det er bestemt ikke udtryk for at NBA 2k21 er et ringe spil.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img
Fine ændringer i spillet med bolden, desværre meget genbrug fra sidste år.NBA 2K21