14.6 C
Copenhagen
16 juli 2024

MXGP (PS4)

Published:

Udviklerne bag spillet hedder Milestone, og de har en lang række af bil- og motorcykelspil på samvittigheder, og ikke ret meget andet, så de har efterhånden fundet deres egen niche. Det er således også Milestone der står bage det nyligt udkomne Moto GP 14, og de beviser endnu engang, at de har helt styr på fysikken i de tohjulede racere. Jeg har ikke et egentligt sammenligningsgrundlag, da jeg aldrig har kørt motorcross i virkeligheden, men det føles virkelig som om cyklen hænger fast i underlaget, skrider i svingene og skal vinkles rigtig i hoppene, for at få den bedst mulige fremdrift efterfølgende. Der er i hvert fald ingen tvivl om at MCGP byder på en helt anden køreroplevelse end Moto GP 14.

Spillets helt store attraktion er selvfølgelig ’carrer mode’ hvor du starter helt fra bunden, og langsomt arbejder dig op gennem hierarkiet, tjener exp under vejs, får nye fans, og tilbydes nye kontrakter med større og bedre hold. Der er selvfølgelig også en ret omfattende online del, både med ’quick match’ og en helt ’online carrer’, det var dog ikke helt nemt at finde nogle at spille med, men jeg testede også i perioden lige før og efter spillets udgivelsesdato.

MXGP2

Grafisk set blev jeg positivt overrasket, jeg synes der er flere detaljer og variation i MXGP end det var tilfældet med Moto GP 14. Vi taler ikke om noget revolutionerende på nogen måde, med der er fine detaljer i både ryttere, motorcykler og rimeligt med variation i de enkelte baner. Det bliver meget det samme at kigge på, men jeg var positivt overrasket over at banen i Brasilien havde en mere rødlig nuance i jordunderlaget, hvor de europæiske baner var mere gråbrune.

Lyd og musik er ikke spillets stærke side, jeg bliver i hvert fald hurtigt træt af larmen fra maskinerne, og musikken i menuerne, load sekvenserne og de små introfilm til hver bane er direkte forfærdelige. Ideen med de små introfilm til hver bane er dog gode, og det giver et fint indtryk af hvor man er henne i verden, i stedet for bare endnu en mudderpøl at drøne rundt i.

MXGP1

Det er som sagt ikke længe siden jeg havde fornøjelsen af at anmelde Moto GP 14, og de to udgivelser minder på mange måder om hinanden. Det er begge motorcykelspil, de har begge fokus på simulation frem for arcade gameplay, de indeholder begge en karriere og online del, og man kan på stort set samme måde opbygge sin rytter og sin motorcykel efter ønsker og behov.

Bevares der er stor forskel på banedesign og hestekræfter de to spil i mellem, men jeg sidder alligevel med en deja-vu følelse af de helt store, og kan i den forbindelse ikke lade være med at tænke på om man ikke med fordel kunne havde lagt de to udgivelser sammen til én? Det ville have skabe en del mere variation, og måske ville et sådan samlet spil også kunne appellerer til en del flere købere, for bedømt ud fra online aktivitet og online leaderboards, er det ikke sådan ligefrem pres på MXGP serverne. I realiteten ville det nok ikke være så nemt, da de to spil har hver deres licenser at tage hensyn til, og det er nok tvivlsomt om de ville gå med til sådan en sammenlægning…. lige så utænkeligt som at se et Sonic spil på en Nintendo maskine – hov vent, man skal aldrig sige aldrig!

MXGP3

MXGP er et underholdende motorcross spil i små doser, styringen er god og der er mange detaljer og tilpasningsmuligheder. Samtidig kan sværhedsgraden justeres så det er utrolig nemt at gå til, og for spillere der ikke er inkarnerede fans. For mit vedkommende blev spillet dog hurtigt ensformigt, selvom banerne er forskellige ligner de hinanden i min optik, jeg havde håbet på vildere hop og tricks osv., men der er altså tale om en virkelighedsnær gengivelse af genren på godt og ondt.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img