18.1 C
Copenhagen
18 juli 2024

Quizball Goal (PSN)

Published:

En rask skridt væk fra Fifa og Pro Evolution Soccer, en del nærmere Mario Strikers – og alligevel ikke. Quizball Goal er bygget på en spøjs ide: En gensplejsning af fodboldspil og Trivial Pursuit med fodboldspørgsmål. Sjældent ser man et spil, henvendt et tilsvarende smalt marked. Det er skabt til store drenge, som formentlig bruger en del energi på at bytte fodboldkort i frikvarteret og øve deres ekspertise sammen med flokken.

Der er ingen vej udenom. Quizball Goal kræver viden om spilleres navne, hvilken klub kommer de fra, hvor spillede de før, i hvilket land og hvad er trøjefarven? Man skal vide meget om VM og EM historikken og detaljer om fodboldligaens pointregler. Alle andre kan spare købet.

Med sit udtryk er Quizball Goal tydeligvis henvendt en yngre målgruppe. Spillerne ligner disse irriterende big-head figurer, der sælges i legetøjsbutikker. Tempoet er i sneglefart. Der er ingen taktiske muligheder, udover et par Power Ups som kan fyres af under kampen. Snup bolden, løb direkte mod målet og skyd. Spørgsmålene dukker spontant op, når man enten skyder mod mål, takler en modspiller eller forsøger at stjæle bolden. Spørgsmålet har fire svarmuligheder: Svarer man forkert misses målet, svarer man rigtig scores der, og for at sikre en vis tempo og flow i kampen, har alle spørgsmål en tidsbegrænsning.

Handlingsmuligheder er ind til benet: Løb og skyd. En femårig kunne finde ud af det, og det er også meningen. Dog er mulighederne lige lovligt fåtallige, og fodboldspørgsmålene udgør en barriere, så lad og opsummere: Du er en skoledreng med AC Milan plakater på væggen, en mappe fuld af fodboldkort og en FCK trøje, som du fik i fødselsdagsgave. Du har helst en kammerat, som er tilsvarende stærk i fodboldviden. Og så kan du overbevise farmand om at købe Quizball Goal i PlayStation Store. Kan du ikke nikke genkendende til ovennævnte, så spil bolden et andet sted hen.

Godt:

Simpelt for børn. En alternativ vinkel på quiz-spil. Billigt.

Skidt:

Kræver fodboldekspertise. Bedst egnet til 2player. Kampene har stort set ingen taktiske muligheder.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img