17.7 C
Copenhagen
18 juni 2024

Just Cause 3

Published:

Så er Just Cause serien endelig tilbage, denne gang med det tredje spil i serien, i fortællingen om rebellen, ”Rico Rodriguez”, og hans bedrifter for at befri hans hjemland ”Medici” fra den onde diktator Di Ravello.

Ovenstående summerer nogenlunde hele handlingen i spillet, som hverken er specielt velskrevet, veludført eller velspillet. Men hvad gør det, når man bare har en uendelig mængde lækre, store og voldsomme eksplosioner!

ss_bfd14fd0d37523efb33461dacb4c7055af61e166.1920x1080

Kender man gameplayet fra Just Cause 2, så har man langt hen af vejen allerede ret godt styr på hvordan det er i Just Cause 3. Man spiller i en enorm verden, hvor man skal indtage forskellige sektioner af kortet, ved at fjerne den onde diktators bygninger og propagandatårne fra byer, såvel som militære installationer. Når man så har indtaget en sektion, så rykker rebellerne ind i stedet for Di Ravello’s styrker. Føromtalte historie drejer sig om denne magtkamp, og byder på en række udmærkede, men desværre også en del knap så gode missioner, hvor man spiller sammen med rebellerne i diverse forskellige temmelig uinspirerede missioner.

Der hvor spillet for alvor bliver underholdende er i udforsknings delen. Hver gang man har indtaget et nyt område, åbner der sig en række udfordringer. Disse udfordringer er forskellige, og kan være alt fra ”ødelæg alt på 1.30 sekunder med en bazooka”, til racerløb og faldskærmsudspring på tid. Alle giver de nogle ”gears” inden for deres respektive områder. Disse ”Gears” giver opgraderinger til forskellige dele af ens udstyr, og er en genial måde at få spilleren konstant engageret, og til at eksperimentere med forskelligt udstyr og køretøjer.

ss_a27079a4698f9cf6061e54adf55ef7098870868a.1920x1080

Jeg stoppede helt med at følge historien, i de første to dage, hvor jeg simpelthen bare fløj rundt på kortet, lavede challenges, og skød og eksploderede alt hvad jeg kunne komme i nærheden af. Der er ligeledes collectibles samt biler og våben man kan samle på. Alt i alt er der utroligt meget indhold for pengene, og jeg kan sige at efter jeg har spillet spillet i over fire dage, så er der stadig masser af ting at tage sig til, og uendeligt mange flere steder på kortet at udforske og erobre.

En anden central del af gameplayet er spillerens ”tethers”. Nogle wires Rico kan skyde ud af sit håndled, meget inspireret af spiderman, som man kan bruge til at binde ting sammen, og herefter rykke fra hinanden. Disse ”tethers” kan opgraderes, og udgør en central del af ens arsenal, da de både kan bruges til at ødelægge baser, tvinge helikoptere i jorden, kollidere biler, og meget mere. Kun fantasien sætter grænserne. Disse ”tethers” kan også bruges til at propellere dig fremad, og i kombination med din wingsuit og din faldskærm, kommer du unægtelig til at føle dig som en superhelt!

ss_3c51f2b5aefd4115bda058dea4dcc067a462bf4b.1920x1080

Grafikken i spillet er fremragende. Farverne er meget klare, og man har et indtryk af at maskinen bliver sat på prøve. Alt fra vand til lys og absolut ikke mindst eksplosioner ser fantastisk godt ud. Det samme kan siges for musikken, som er med til at skabe en fantastisk atmosfære, i det vidunderlige ø-landskab som er Medici.

Desværre er spillet plaget af en række bugs, og jeg har indtil nu oplevet at spillet er crashet på min PlayStation 4 et par gange, ligesom jeg har oplevet at frameraten droppede meget drastisk et par gange, hvor jeg fløj i helikopter. Derudover er der mindre bugs i AI’ens pathfinding, og til tider mærkelige kollissionsbokse. Overordnet set kunne spillet godt trænge til en del mere finpudsning og patches.

Overordnet set er Just Cause 3 et fantastisk underholdende spil, som man skal samle op pga. det fantastiske gameplay, som må siges at være sådan ca. uendeligt meget sjovere og mere revolutionerende end den kedsommelige historie. Er du til hæsblæsende action, hurtige biler, faldskærmsudspring og en badass helt der skyder først, og stiller spørgsmål bagefter, så er Just Cause 3 helt klart et besøg værd, om end ikke andet så når det bliver lidt billigere.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img