6.2 C
Copenhagen
29 februar 2024

UFC Undisputed 2010

Published:

UFC Undisputed 2009 imponerede i sidste år, med din solide engine og masser af dybde kampsportsgenren. Dette var ikke dit sædvanlige blodtørstige slå-først-frede arcadespil, for UFC Undisputed krævede træning og engagement – medmindre spilleren ønskede at ligne en fejlcastet og sønderslået tåbe i arenaen. Realismen overtrumfer volden, hvorfor UFC spillet egentlig ikke udgør den blodrus, som man kunne forvente (eller frygte?). Men i mine øjne lignede det et godt kampsportsspil med masser af potentiale, som på daværende tidspunkt ikke blev tilstrækkeligt indfriet. Kernen i kampene var gode, men showværdien udenom kampene var lidt skrabet og uinspirerende. – Men som enhver anden sportsfranchise, får UFC Undisputed muligheden for at skrue på knapperne én gang om året. UFC Undisputed 2010 er på gaden til at lappe lidt på sidste års svagheder.

UFC Undisputed 2010 er en god og værdig to’er, som forøger kvaliteten væsentligt. Funktionerne og dets features ligner sig selv, men præsentationen er meget bedre end sidst vi kæmpede om sværvægtstitlen. Min første kritik af UFC Undisputed 2009 er tydeligvis taget til efterretning. Også kampene er blevet optimeret, uden at afvige væsentligt fra sit eksisterende udgangspunkt. Det er svært at sige hvorfor – flower virker bedre, styringen en smule mere intuitiv og bevægelser mere glatpolerede. Alt i alt er det nok en kulmination af små justeringer som gør forskellen, og har man tidligere ofret timer på UFC Undisputed 2009, så er forbedringerne mærkbare fra første minut.

Barrieren er sænket en anelse, så man kan få en fornemmelse af kampenes anatomi, inden man kastes ud i tunge træningslektioner. Jovist man kan slå sparke uden svære diktater, men når man bruger greb og benspænd begynder den strategiske side i kampene at blomstre. På det tidspunkt skal kontrollen helst sidde i fingrene, men hvis man er nybegynder i genren, vil denne titel være et godt afsæt til en karriere i arenaen.

Men alt er ikke lige i skabet for UFC Undisputed 2010. En af manglerne, som er arvet fra 2009, er træningsdelen mellem kampene, som ikke føles tilstrækkeligt underholdende eller sportsligt engagerende. Der kan stadig udpeges mange detaljer som kunne kræve mere finpudsning – men udviklerne hos Yuke’s har formenlig været lidt økonomisk bevidste, eftersom et årligt franchisespil jo aldrig skal være endegyldigt perfekt. – En klar lektion fra FIFA franchisen. Der skal jo være lidt godt at skrive hjem om næste gang – og særligt nummer-pigerne burde de snart konstruere lidt mindre mannequin-agtige.

UFC 2010 har også fået online-feautes, som dog skal låses op med en gavekort kode fra PlayStation Store, men denne funktion er dog præget af lidt standard-features, langsomlighed og hakken. – Endnu et område der kan optimere på, såfremt flowet i online-funktionen skal føles befriende – ikke hæmmende. Kig blot på den seneste Super Street Fighter IV, for at se hvordan en online-funktion gør spiloplevelsen niveauer bedre.

Naturligvis er UFC Undisputed 2010 et nichespil, henvendt spillere som i forvejen nærer en interesse for sportsgrenen, og ikke chokeres over de blodstænk som rammer gulvet når knytnæverne falder. Både deltagerne, dommerne og arenaerne i spillet er autentiske, men hvis man er udenforstående har det ingen betydning. Derfor ved du sikkert allerede om UFC Undisputed 2010 er noget for dig, men for alle kampsportsglade spillere kan jeg medgive: Der findes ikke noget bedre alternativ, og UFC2010 er væsentligt bedre end UFC 2009.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img