Fem venner har gennem de sidste år lavet en podcast rettet mod voksne gamere – mellem jul og nytår kommer årets afsnit om Årets Bedste Spil, som samtidig markerer 5-års jubilæet for podcasten.

Computerspil forbindes ofte med børn og unge, men ifølge Danmarks Statistik spiller over halvdelen af den danske befolkning digitale spil på enten computer, konsol eller mobil. Under Corona er andelen steget – med den største stigning i voksne gamere. Men computerspil og gaming er stadig underrepræsenteret i de danske medier. På verdensplan har spilindustrien større omsætning end film, musik og streaming – tilsammen. Dette er dog endnu ikke afspejlet i avisernes kultursektioner. Så hvor går man hen hvis man vil vide mere om hvad der sker på spilfronten? Svaret er naturligt i et andet medie i eksplosiv vækst – podcasten. I en erkendelse af manglen på en dansk podcast om gaming satte tre venner sig sammen for fem år siden og skabte podcasten Eskapisterne – en podcast om gaming for voksne.

Siden er de tre venner blevet til fem, der som faste værter guider lytterne igennem alt hvad der har med gamingmediet at gøre – anmeldelser af spil, nyheder og rygter, anbefalinger og om den sidste tur på genbrugspladsen med småt brændbart. Deres spilinteresser er vidt forskellige og får derfor dækket bredt. Så om du er til FPS, 4X, RTS, MMORPG, SIM, puzzlers, racing, point’n’click, sport eller en af de mange andre spilgenrer, så kommer eskapisterne omkring det i en  kammeratlig stemning blandt værterne og med både hunde og børn i baggrunden. Og med 170 afsnit i bagkataloget er der nok at gå ombord i.

Når julen er vel overstået kommer der som altid et afsnit dedikeret til hvilket spil der har været bedst igennem året. hvor diskussionen blandt Eskapisterne altid er heftig, men ved en overdommers mellemkomst – og næsten uden snyd og rænkespil – vælges en række af de spil som Eskapisterne har haft størst fornøjelse af i det forgangne år. Og med et 5-års jubilæum er der meget der skal fejres denne gang. Så der skal der åbnes rødvin, drikkes gløgg og spises æbleskiver mens der søges konsensus om årets bedste spil.

Eskapisterne taler også gerne om meget andet indenfor underholdningens verden, så som film, TV serier, brætspil og meget, meget andet.

Lyt med på http://www.eskapisterne.dk/