20.3 C
Copenhagen
19 maj 2024

Speedlink Ultor anmeldelse

Published:

Så er den tyske, og lidt mindre kendte, hardware producent Speedlink klar til at sende deres nye ”Ultor” tastatur på gaden. Tastaturet er firmaets blot andet mekaniske tastatur. Har de mon slået den ud af parken, eller falder ”Ultor” til jorden med et brag? Lad os starte med at kigge på keyboardets selling points.

20160803_230744

Udvalgte egenskaber:

  • Mekanisk gaming keyboard med røde Kaihua Kailh switche
  • Justerbart LED lys
  • Frit konfigurerbare knapper (via software/driver)
  • Mulighed for at have 5 profiler, med 6 seperate makro taster
  • Mulighed for af bytte om på WASD og piletasterne, ideelt for venstrehåndsbrugere
  • Kompakt og stilrent design
  • Intern hukommelse til at holde på makroer og profiler
  • Stof kabel
  • Forhøjede taster

Det lyder alt sammen meget fornemt, men om det virker i praksis, det vil jeg her prøve at belyse.

20160803_230911

Design

Ultor keyboardet kom naturligvis i en pap-indpakning som alle andre tastaturer. Denne indpakning synes jeg personligt ikke var specielt indbydende, om end praktisk, med alle de relevante informationer. Der var dog ikke kræset for detaljen som man f.eks. ser det hos andre high-end mærker. Men det er vel i grunden også lige meget, for det er som bekendt indholdet af papkassen der tæller, og lad mig sig det med det samme, jeg blev positivt overrasket.

Jeg havde set pressefotoerne af tastaturet, og jeg synes virkeligt ikke at det så synderligt tillokkende ud, men da jeg først fik det i hænderne vendte jeg på en tallerken. Tastaturet har en perfekt vægt, og man mærker øjeblikkeligt kvaliteten af det produkt man har i foran sig. Farven kræver en smule tilvænning, men den går perfekt til det svage blå lys som knapperne udsender, og jeg må indrømme at den for alvor er vokset på mig. Selve tastaturet er lavet af en kombination af aluminium og hårdt plast, hvilket gør at det føles meget robust, og står godt fast på de fleste overflader.

Tastaturet er meget lille, et såkaldt ”tenkeyless” tastatur, hvilket i grove træk betyder et tastatur uden numpad. Også her kræves lidt tilvænning hvis man kommer fra et større tastatur da det er meget kompakt, og ikke synderligt langt (35 cm) Tasterne er dog hævede, hvilket gør det yderst behageligt at benytte, ikke kun til gaming, men også til arbejde og andre aktiviteter.

20160803_231004

Anvendelighed

Tastaturet fungerer fantastisk godt i de forskellige spil jeg har crash testet det i. Her har jeg både prøvet CS:GO, Star Craft og League of Legends, og jeg har ikke kunne finde noget at brokke mig over. Bevares, jeg spiller ikke just på et professionelt niveau, men simpliciteten i tastaturet, kombineret med den høje præcision, n-key rollover (anti-ghosting), 1000 Hz ultrapolling, og de mange muligheder for at lave makroer skulle gøre det muligt at benytte dette tastatur på stort set alle gaming niveauer.

Derudover har jeg ligeledes prøvet tastaturet af på kontoret på arbejde, samt derhjemme til almindeligt brug, skrivning af e-mails, netbank osv. og også her synes jeg at tastaturet sejrer. Det er meget lille og komfortabelt, og de hævede taster er meget behagelige at skrive på. Der mangler lidt en håndledsstøtte, men det er i sagens natur ganske svært at inkludere på et tastatur som man ønsker skal være kompakt og simpelt.

Softwaren, som man selv henter på Speedlinks egen hjemmeside, er mildest talt meget spartansk. Den består af et råt interface, hvor man kan justere et par få ting så som lysstyrke, polling rate, responstid på tasterne osv. Derudover kan man meget nemt konfigurere alle tasterne på tastaturet, herunder makroerne. Simpelt men effektivt.

20160803_231022

Konklusion

Jeg er svært begejstret for Speedlinks ”top-of-the-line” Ultor tastatur. Når det er sagt skal det nævnes at vi her er oppe i nærheden af de 1.000 kroner (vejledende udsalgspris 930 kr.) hvilket også giver mulighed for køb af en række andre premium tastaturer fra større og mere velkendte mærker såsom SteelSeries, Roccat, Razer osv. Dette betyder at det skal være meget specifikt et lille, robust og rødt (!) tastatur man leder efter, uden numpad, og med Kaihua Kaihl switche (imod de populære Cherry switche) Jeg ved ikke helt præcist hvad det er der gør at jeg er faldet så meget for tastaturet, måske er det Speedlinks no-nonsense tilgang til produktet, uden blinkende logoer og 5000 farvekombinationer, med en spartansk driver og sublim kvalitet, det kan jeg ikke svare på, men ét er sikkert, det er et tastatur jeg vil blive ved med at benytte, i særdeleshed når jeg er på farten og skal bruge et kompakt og brugbart tastatur.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img