11.9 C
Copenhagen
13 juni 2024

Roccat Ryos TKL Pro Anmeldelse

Published:

Roccat har netop udgivet deres nyeste keyboard. Et hardcore, funktionelt, smukt og fuldstændigt kompromisløst keyboard hvor der på intet tidspunkt er sprunget over hvor gærdet er lavest.

Design

Det første man lægger mærke til er at keyboardet er relativt smalt. Dette skyldes at det er et såkaldt ”Tenkeyless” tastatur, hvilket kort og godt betyder at der ikke er noget numpad på tastaturet. Dette er naturligvis en ganske bevidst udeladelse fra Roccat’s side, idet man som aspirerende esport spiller ganske simpelt ikke har brug for et numpad. Det gør også tastaturet let at transportere, og fylder langt mindre på skrivebordet.

Når tastaturet er sat til computeren, bliver man med det samme opmærksom på det enormt flotte lysshow, der udspiller sig foran ens øjne. Samtlige knapper på tastaturet har LED lys, som kan styres individuelt fra hinanden, hvilket giver nogle fantastiske effekter. Man kan få tastaturet til at blinke, ”trække vejret” eller sågar bølge i blåt lys som ringe i vandet ved hvert fingertryk, mulighederne er uanede. Det skal dog nævnes at lyset desværre kun kan være blåt, om end det er en meget lille anke.

Derudover er det værd at nævne at håndledsstøtten er dejligt stor, og lavet i et ”anti-smudge” materiale, der gør at man aldrig ser sporene fra sine fedtede fingre på den. Hvordan det kan lade sig gøre er over min forståelse.

Software

Som med alt andet Roccat udstyr følger der et stykke meget avanceret software med. I dette software kan alt justeres, lige fra makroer, til lys, knapper og sikkert mere som jeg ikke har fundet frem til endnu. Programmet er relativt intuitivt, på trods af dets kompleksitet, og mange muligheder, som man kan bruge flere timer på at udforske. Herudover er der traditionen tro en række ”Achievements” som der kan låses op for når ”WASD”, enter og andre knapper er trykket tilstrækkeligt mange gange.

Performance

Tastaturet står som boret fast til skrivebordet takket være de meget (!) skridsikre fødder, som er monteret på undersiden. Jeg var faktisk lige ved at splitte hele kontoralteret i mit forsøg på at rykke med det. Dette kombineret med smalheden gør at man sidder perfekt i heftige skudvekslinger, og hæsblæsende taktiske beslutninger i RTS spil.

Tastaturet kan købes med fire forskellige typer af de famøse ”Cherry Switches”. Disse switches er de bedste på markedet, og cementerer det stålsatte fokus på kvalitet. Jeg prøvede de såkaldte brune switches. Herudover fås også sorte, røde og blå. Man kan ikke se den farve, men de repræsenter den måde knapperne føles og lyder på. Med de brune kan tastaturet bruges uden at det larmer alt for meget, idet knapperne kun skal trykkes 70% ned før trykket registreres. Der er med andre ord mulighed for at få det lige som du vil have det, du skal bare sikre dig at du køber det rigtige.

Teknikken

Ryos TKL Pro har intet mindre end to processorer. Den ene processor er dedikeret til at styre lyset i tastaturet, og den anden til at lagre dine indstillinger, hvilket er lækkert idet man kan bruge tastaturet på andre computere med samme indstillinger, uden at skulle til at sætte det op igen.

Herudover skal nævnes at keyboardet benytter anti-ghosting teknikken N-key rollover, hvilket gør ghosting af dit keyboard stort set umuligt.

Dommen

Ryos TKL Pro er et tastatur der er udviklet til gamere. Det er voldsomt, prangende, solidt og gennemført lækkert, og uden tvivl med gaming i tankerne.

Det eneste negative jeg kan sige om Ryos TKL Pro er manglen på forskelligt farvet lys og dedikerede knapper til medieafspilning. Derudover er der selvfølgeligt intet numpad, hvilket kan afskrække nogle. Sidst men ikke mindst er der prisen som ligger på ca. 1100 kr. (Pricerunner, 20/11 2014)

På trods af disse minimale mangler og den høje pris kan man ikke benægte at dette må være en af frontløberne på markedet, et eksempel på en kompromisløs tilgang til hardware, og hvordan kvaliteten har været i højsædet under hele processen. Et seriøst bud på et ægte Esport værdigt tastatur.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img