20.3 C
Copenhagen
19 maj 2024

Speedlink Martius anmeldelse

Published:

Det er efterhånden lang tid siden at vi har fældet dom over et par høretelefoner her på siden, men nu er tiden heldigvis kommet til det atter en gang. Denne gang i form af det nye ”Martius” headset fra speedlink. Ørebøfferne befinder sig i den billigere ende af prisspektret, og Martius høretelefonerne kan erhverves for den nette sum af omtrent 200 kr. (pr. 11/08-2016)

Til denne pris kan man næppe forvente sig hverken en lydoplevelse, eller et design ud over det sædvanlige, men jeg synes dog at Martius har en række klare kvaliteter, trods den yderst beskedne pris.

20160808_131046

Førstehåndsindtrykket

Pakken ligner de andre Speedlink produkter, herunder en stor rød papkasse, hvori hovedtelefonerne var nedsænket i en plasticpose. Generelt set et godt førstehåndtryk, der er alligevel ofret meget for at give så flot et førstehåndsindtryk, på trods af den lave pris, her kunne man godt have frygtet at de var ankommet i en pose eller lignende. Hovedtelefonerne kan gøres større med et udtræk, der dog desværre har et meget plastikagtigt udtryk.

Selve hovedtelefonerne er lavet af hårdt plast. Rødt stof dækker indersiden af bøjlen, og på ydersiden en slags sort imiteret læder. Selve ørekopperne er relativt store, beklædte med samme imitationslæder, og de går let ud over ørerne. Uden på venstre kop sidder der en mikrofon som kan vippes op og ned, alt efter hvorvidt den skal benyttes. Ledningen er, ligesom alle Speedlinks produkter i øvrigt, en rød stofledning, som virker holdbar, ser godt ud, og passer godt ind i designet.

Det er jo et Speedlink produkt, og derfor har det naturligvis også nogle dioder. Det lyser rødt hvis man sætter det i USB porten. Desværre kan lyd og mikrofon ikke køre over USB drevet, muligvis fordi det endnu ikke eksisterer nogen driver til produktet. Det er lidt ærgerligt da man hermed skal have henholdsvis mikrofon og lydstik, plus USB stikket i computeren for at få det fulde udbytte af hovedtelefonerne.

20160808_231001

Komfort

Mit hoved er af en rimelig normal størrelse, og jeg synes at hovedtelefonerne sidder en smule løst. Det er dog ikke værre end at jeg sagtens kan sidde og bevæge mit hoved uden at de falder af, eller at det bliver decideret ukomfortabelt. Jeg ville dog ønske at det sad lidt strammere, eller at jeg havde en mulighed for at fæstne det bedre.

Kopperne er behagelige at have over ørerne. De er dejligt bløde, og jeg synes ikke at de blev for varme, hvilket jeg godt kunne være bange for, grundet det imiterede læder.

Mikrofonen sidder et godt sted uden for synsfeltet, og bliver aldrig et irritationsmoment. Det er også nemt at skrue op og ned for lyden, og mute mikrofonen, på den lille betjening der meget bekvemmeligt sidder på ledningen og sparer en for en masse besvær under heftige ildkampe, eller hæsblæsende racerløb.

20160808_230836

Lyd

Lyden i hovedtelefonerne er hverken af B&O eller Sennheiser niveau, men den er overraskende god. Som man måske kunne forvente så er den meget dyb, og bassen pumper ekstra hårdt. Hører man musik vil noget altså fungere, hovedsageligt bastung musik, hvorimod klassisk eller rockmusik kommer til at lyde en kende mudret. Overordnet set er jeg dog godt tilfreds med kvaliteten, ligesom mange af mine bekendte som prøvede hovedtelefonerne på, var meget imponerede over at sådan et ”gamer” headset kunne gengive udmærket lyd.

Et er musik, noget andet er naturligvis spil. Hovedtelefonerne er designet til spil, og markedsføringen er rettet mod spil, og det er her at de kommer til sin ret. Den dybe gengivelse af lydbilledet passer perfekt til rungende eksplosioner, hvinende dæk og hujende laserstråler. Også her får kan man for alvor få brugt mikrofonen, som leverer en udmærket lyd til modtageren, uden dog at være den klareste på markedet. Dette kan have noget at gøre med at den sidder ret lavt, væk fra munden, og da den er meget fast monteret kan den ikke rykkes tættere på munden.

20160808_231256

Konklusion

Speedlink Martius er et par solide hovedtelefoner, til en billig pris, lavet i billige materialer, men trods det med en acceptabel kvalitet. Komforten er ikke helt i top, men dog tilforladelig, og burde ikke være nogen hindring for længere tids brug. Lyden egner sig, ikke overraskende, godt til spil. Bassen runger ved hvert et skud, og hvert en fjendes fodtrin kan opfanges. Vil du derimod gerne høre musik, så kig dig om efter noget andet, mere dedikeret til det. Alt i alt er Martius et par gode begynder hovedtelefoner, eller et par hovedtelefoner til dig som er på SU og netop har smidt det andet headset ud af vinduet efter en tabt runde Counter-strike, og nu leder efter en billig substitut.

 

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img