9 C
Copenhagen
15 april 2024

Roccat Nyth

Published:

Tyske Roccat er på banen igen, og har netop sendt deres nye ”supermus” Nyth på gaden. Nyth er kort sagt en meget kompleks og revolutionerende high end gamer mus, der kan få enhver gamer til at dehydrere i bar begejstring, og kodeordet er her enhver idet Roccat med dette udspil, igennem tilpasnings muligheder, har kreeret en mus som passer til hele det PC spillende folk, over hele spektret af genrer, det er i hvert tilfælde meget tydeligt at det er det der har været hensigten.

Design

Designet er, musens grundtanke taget i betragtning, ikke overraskende meget anderledes og nytænkende. Musen er lige ud af boksen udstyret med et sidestykke som er velegnet til ”claw” greb, to standard knapper, et mussehjul der kan klikkes ned, en typisk Roccat ”finne” knap der kan vippe til begge sider, samt en knap til venstre foran mussehjulet. Dette er alt sammen rimeligt standard. Der hvor det for alvor bliver spændende er når vi kigger til venstre på musen. Her er nemlig plads til ikke mindre end 12 forskellige knapper. Knapperne fås i små knapper der tager én plads, og lidt større knapper som tager to. Derudover er der også plader man kan sætte på, som gør at der ingen knapper er i siderne. Herudover er der en aftagelig højre side af musen, som kan erstattes af det også medfølgende sidestykke, som gør musen mere anvendelig for folk der er tilhængere af ”palm” grebet på deres mus. Alle disse ”accessories” kommer i en fin lille Roccat brandet kasse af høj kvalitet.

ROCCAT-Nyth_box

Ideen med de udskiftelige knapper er virkeligt smart, og giver mulighed for at man kan tilpasse musen efter lige netop det spil man hygger sig med for tiden. Det kan være at man vil have 4 store knapper til at vælge sine granater i Counter-Strike, eller måske vil man have hele sin hotbar fra World of Warcraft ned på siden af sin mus, alt er i og for sig muligt, inden for de 12 tilgængelige huller til knapper. Knapperne er let udskiftelige. Man glider en lille lås fra i bunden og kan så pille eller ryste knapperne ud af siden. Lige så lette som de er at få ud, lige så godt sidder de dog heldigvis også fast når der spilles. Sidestykket kan rykkes af, og er sat fast med fire magneter.

ROCCAT-Nyth_back-perpective-right

Roccat har selv meldt ud, og markedsført sig med, at man i princippet kan printe sine egne knapper. Dette virker når man først hører om det som en fantastisk mulighed, men når først begejstringen har lagt sig, så kommer man i tanke om kvaliteten på lav kvalitets 3D printere, og hvor dyre de gode egentligt er. Hvis man skal ud og enten erhverve sig en 3D printer, eller sågar få andre til at printe knapperne, så er man efter min mening bedre stillet ved at købe sig en ekstra mus der passer til ens specifikke krav i stedet.

Ergonomi

Musen lå perfekt i min rimeligt gennemsnitlige hånd. Personligt bruger jeg et claw greb, og derfor passede det første sidestykke til min hånd. Tommelfingeren ligger behageligt på et lille understykke der stikker ud, og det føles som en naturlig position for hånden.

ROCCAT-Nyth_top-angled

Nyth er let, om end tung nok til at virke solid, og ikke glide for hurtigt rundt. Herudover er den ufatteligt præcis, og er armeret med en laser der kan gå helt op til 12.000 dpi (!) Hvorvidt dette reelt er brugbart på noget som helst niveau er en helt anden diskussion, men præcis er den.

Jeg prøvede musen i både RTS, MMO og FPS spil, og jeg må sige at i de to første genrer fungerede det fantastisk, idet man kunne binde makroer og hotkeys meget hurtigt ned til ens mus. I FPS spillene (hovedsageligt Counter-Strike) virkede knapperne lidt overflødige, og de kom hurtigt i vejen hvis der var for mange sat på. Dette kan dog naturligvis være en tilvænningssag, og hver spiller har som bekendt sine egne præferencer, der er i hvert tilfælde mulighed for at eksperimentere med ens setup.

Software

Med Nyth og tastaturet Sova introducerer Roccat deres ”Swarm” software, som er et stykke software der kan styre alle dine Roccat produkter, i stedet for at man har software til det individuelle produkt, hvilket har været tilfældet tidligere.

SWARM

I Swarm kan man let og problemfrit konfigurere knapperne på musen på alle mulige og umulige måder. Sensitiviteten kan også justeres her, på både x og y aksen separat, eller den overordnede sensitivitet, med andre ord; Der kan nørdes. Sidst men ikke mindst kan man vanen tro konfigurere lyset i musen, både på Roccat logoet på musens ryg, og helt i bunden på musen. En Roccat mus, eller gaming mus generelt, havde ikke været komplet uden denne funktion!

Dommen

Roccat Nyth er en solid gaming mus, der kan alt det en mus i denne prisklasse skal. Den er velbygget, ergonomisk overlegen og efter min mening også flot. Nyth ligger i sværvægter klassen i kvalitet, men desværre også i pris. Den billigste version jeg kunne finde på pricerunner.dk (11-08-2015) var 999 kr. hvilket gør den til en af de dyreste mus på markedet. For denne pris får man også en mus der kan finjusteres præcist til ens specifikke behov, både fysisk med de aftagelige knapper, men også indvendigt igennem den tilhørende veludviklede software. En klar anbefaling herfra.

ROCCAT-Nyth_back-perpective-left

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img