16.2 C
Copenhagen
18 juni 2024

Roccat Kova

Published:

Vi har i denne omgang kigget nærmere på Roccat’s nyeste gaming mus. Navnet er Kova, og hvis det lyder bekendt, så skyldes det at Roccat i forvejen både har udgivet en mus ved navn Kova og Kova[+], der er altså her tale om en ny version, af et allerede eksisterende koncept. Den nye Kova mus ligner dog ikke sin forgænger synderligt meget, og meget har ændret sig siden sidst, både mht. specs, og ikke mindst udseendet.

thumb_830x490_gallery-kova-wht-picture8-v2

Personligt synes jeg at Kova musen er en utroligt pæn mus, og man lægger med det samme mærke til den meget uniforme krop. Dette udseende har dog også en helt speciel funktionalitet, idet musen er ambidekstral. Dette vil sige at den kan benyttes af både højre- og venstrehåndede. Desværre synes jeg personligt at det går lidt ud over komforten, når jeg som højrehåndet bruger den. Her ligger en mus som eksempelvis Roccat Tyon væsentligt bedre i min hånd. Dette er naturligvis min egen subjektive holdning, og det er uden tvivl også et spørgsmål om tilvænning. Når det er sagt så har jeg brugt musen i en lille uges tid, i både spil og hverdagssituationer, og jeg har på intet tidspunkt haft gener af nogen som helst art.

thumb_830x490_gallery-kova-blk-picture3-v2

Musen har to knapper på hver side, en knap over scroll hjulet, samt en knap foran på hver side af musen. Der er altså tre primære knapper at lege med på hver side, som vha. af det fantastiske ”Swarm” software, som jeg har skrevet om tidligere, er meget nemme at indstille, og kan både laves om til internet hotkeys, makroer og in-game funktionalitet i diverse spil. Herudover kan man i softwaren indstille musens to RGB lys, ved musehjulet og bag på musen i bunden, i diverse forskellige farver, hvilket fungerer udmærket, om end det faktum at man ikke kan få lyset til at ”ånde” helt flydende, hvilket er en smule ærgerligt, det hakker simpelthen.

Musens sensor er optisk, og er som udgangspunkt på 3500 dpi, og kan så gå op på 7000 dpi, hvilket må siges at være ganske udmærket, for en mus i denne prisklasse. Herudover virker knapperne ganske solide, de føles gode at trykke på, og er ganske responsive. Desværre taber musen en lille smule point på materialerne den er lavet af, da den ofte kan virke meget plastisk. Der er simpelthen for få overflader, som tilbyder andre teksturer eller kvalitet end blot standard plastik, hvilket er ærgerligt.

thumb_830x490_gallery-kova-wht-picture2-v2

Jeg testede musen i diverse spil, og det gik for det meste af tiden ganske glimrende. Jeg må dog sige at sideknapperne af og til kom lidt i vejen, og det skete af og til at jeg trykkede på dem ved en fejl, idet de ligesom er bygget rundt om musens to primære knapper. Dette er naturligvis ikke hensigtsmæssigt, og specielt ikke hvis man som undertegnede havde bundet sine granater på føromtalte knapper. Så dette skabte et element af frustration, selvom det dog var relativt nemt at undgå, efter flere timers tilvænning.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img