11.3 C
Copenhagen
24 maj 2024

Speedlink Decus anmeldelse

Published:

Det er på tide at anmelde en meget atypisk mus, nemlig Speedlinks ”Decus” mus. En mus med en meget speciel form, der formentlig ikke vil falde i alles smag. Prisen derimod burde falde i de flestes smag, den kan nemlig erhverves for helt ned til 299,- (Pricerunner, 28-08-2016)

20160808_131104

Men hvad kan Decus så, som skal gøre den anderledes end alle de andre lavpris mus på markedet? Lad os først tage Speedlinks eget bud på dette spørgsmål:

 • Ultimativ ergonomi
 • Konfigurerbare funktioner og udseende
 • Høj laser præcision fra 400 til 5000 DPI
 • LED belysning med 6 tilgængelige farver og ”Vejrtræknings effekt”
 • 7 programmerbare knapper
 • Makro editor software
 • 5 individuelle profiler
 • Intern hukommelse i musen (Så den kan gemme konfigurationer red.)
 • USB polling rate konfigurerbar op til 1000 Hz (Ultrapolling)
 • Ergonomisk design
 • Gummi finish
 • Fleksibelt USB kabel i stof

Så på papiret ser det bestemt godkendt ud, men lad os finde ud af om det også står sådan til i virkeligheden!

20160808_131115

Design

Først og fremmest har vi indpakningen. Den ligner alle de andre Speedlink produkter, og følger derfor fint op på virksomhedens generelle brand udseende. Af denne årsag er kassen primært sort, med en masse røde nuancer. Der er et vindue i kassen, hvor man kan se og mærke på musen, så alt i alt en lækker emballage som minder meget om eksisterende Speedlink mus.

Inden i kassen har vi naturligvis musen, men også en instruktionsbog og en driver CD. Som jeg tidligere har omtalt, så er det i vores tid en kende underligt at inkludere disse, da alt er tilgængeligt online. Nuvel, det tæller naturligvis ikke ned.

 

Det første man lægger mærke til når man får musen i hånden er at den virker utroligt stor. Dette var noget som jeg personligt skulle kæmpe meget med, men det kommer der mere om under ergonomi sektionen. Farverne er de velkendte røde og sorte, med en klar overvægt af rød. Musen er ligeledes netop udgivet i en helt sort version, som jeg personligt synes ser noget sejere ud, men det er naturligvis en smagssag. Der er mange dioder på musen, og lyseffekten bliver egentligt ret god, se bl.a. nedenstående billede. Pulserings effekten fungerer ikke ret godt, og kan godt virke mere blinkende end pulserende, hvilket distraherer en del desværre. Men når den bare lyser, så synes jeg at det ser lækkert ud. Derudover ser musen, på trods af sin størrelse, meget futuristisk og lækker ud. Skulle jeg komme med en enkelt anke, så er der nogle pletter i bunden af musen, hvor ens håndflade er, som mest af alt ligner at malingen er helt slidt af, hvilket er et besynderligt designvalg, og bestemt ikke hjælper til med det meget futuristiske og ”rene” look som musen ellers har.

Softwaren er kort sagt effektiv. Den ser super simpel ud og der er de funktioner man skal bruge. Et overordnet billede, samt fire underfaner, herunder ”Performance”, ”Speed”, ”System” og ”Buttons”. Under disse faneblade kan man justere på alt fra DPI, polling rate etc. til lys farver (7 tilgængelige) og makroer på de individuelle knapper, et system der i øvrigt fungerer rigtigt godt, og kan registrere både mus og keyboardtryk, som så efterfølgende kan afspilles via den valgte knap på musen. Meget funktionelt.

20160808_221407

Anvendelighed

Som jeg nævnte tidligere, så synes jeg at Decus er lidt for stor. Dette skyldes at jeg spiller med et såkaldt claw grip, hvor jeg styrer musen med fingrene, og ikke ligger hånden helt så meget oven på musen (palm grip) Af denne årsag bliver musen meget tung at skubbe rundt med fingrene, hvilket ikke virker optimalt for mig i f.eks. FPS spil. Dette er en skam, for musen er både stabil og præcis. Ikke desto mindre har jeg prøvet musen af i følgende spil:

 • StarCraft 2
 • Diablo 3
 • Doom
 • Counter-Strike: Global Offensive
 • League of Legends

Resultaterne er, ikke overraskende, at i spil hvor jeg skal have lynhurtig reaktionstid (Doom, CS:GO) fungerer musen for mig ikke specielt godt, idet det simpelthen går for langsomt. I strategiske spil (StarCraft og til dels LoL) fungerer musen rigtigt godt, da den er ekstremt præcis, og da makroerne giver en klar strategisk fordel, da det muliggør flere tastatur- eller musetryk på samme tid.

20160808_221436

Jeg har ligeledes brugt musen i over en uge på kontoret, og her har jeg været oven ud tilfreds. Den er grundet dens lidt høje vægt meget stabil på de fleste overlader, og præcisionen er helt i top som et resultat heraf. Hånden ligger også fint oven på musen, og ergonomien er derfor god, hvilket gør at den ikke er anstrengende at bruge igennem længere tidsperioder.

Musen har 7 forskellige knapper. De to normale, musehjulet, en bagmusehjulet, to på siden, og så den unikke, der sidder nemlig en knap til venstre for venstre musetast. Jeg synes at den fungerede godt, om end jeg ikke brugte den så meget, så giver den nogle muligheder, og jeg synes ikke at den kom i vejen på noget tidspunkt, så alt i alt en god distribution af knapper, hverken for mange eller for få. Det er i hvert tilfælde fedt at der kan være plads til et element af innovation, på trods af at man har en relativt spartansk mus i hænderne, og det skal Speedlink helt klart have point for.

20160808_221617

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img