10.3 C
Copenhagen
14 april 2024

Funcom opnår majoritetsandel hos den svenske spiludvikler The Outsiders

Published:

Funcom ejer nu den største aktiemajoritet i det svenske spil studie The Outsiders og ser nu på at udvide til Stockholm.
Den norske spiludgiver Funcom og den svenske spiludvikler The Outsiders har arbejdet tæt sammen i et godt stykke tid med den kommende rhythm FPS titel Metal: Hellsinger. Spillet er udviklet af The Outsiders og udgives af Funcom. Båndene er stærkere end nogensinde, efter Funcom har slået pjalterne sammen med studiet som har base i Stockholm.
The Outsiders består af veteraner fra studier som DICE, Avalanche, King, Rovio, Fat Shark og Guerilla Games. Funcom´s CEO Rui Casais er meget begejstret for at de to firmaer nu har sikret sig en længerevarende samarbejde. “Den svenske spilindustri er beundringsværdig, også i resten af verdenen. Selvom Sverige kun har omkring 10 millioner indbyggere skal man ikke tage fejl. Vi har set titler såsom Minecraft, Battlefield, Tom Clancy´s The Division og mange flere. Disse store titler inspirerer resten af spilindustrien her i norden. The Outsiders er resultatet af kreativitet, talent og originalitet som der er brug for hvis man skal skabe et spil man husker” siger han. 
Vi sætter stor pris på at være en del af denne rejse. Det samarbejde vi har giver også Funcom muligheden for at arbejde sammen med mange af de svenske talenter. Metal: Hellsinger vil stadig have fuld fokus, med det nye samarbejde her, gør det lettere for at støtte hinandens projekter” tilføjer Casais.
David Goldfarb er Creative Director og medstifter af The Outsiders, og har tidligere haft ledende roller under udviklingen af spil som Payday 2 og Battlefield Bad Company 2. Han indkaldte til et møde med Rui Casais ved Game Developers Conference for få år siden for at snakke om udsigterne til at arbejde med Metal: Hellslinger, og sætter stor pris på hvordan det efterfølgende er gået.
Vi har haft et bemærkelsesværdigt samarbejde med Funcom siden vores GDC møde. Det er en sjældenhed i gaming industrien at partnere som har et samarbejde er så ærlige og åbne som de har været under udviklingen af Metal: Hellsinger. Vi føler os meget heldige at vi nu er en del af Funcom og vi har den forbindelse  mens vi fortsat udvikles i The Outsiders” siger Goldfarb. 

Ledelsen i The Outsiders vil forblive uændret, men som tingene ser ud nu ses der på muligheder for at udvikle deres crew. Det kommer til stor fordel for Metal: Hellslinger og andre projekter i fremtiden. For mere information om studiet besøg www.theoutsiders.se eller se www.funcom.com/careers.
Funcom har base i Oslo som udvikler og udgiver af online spil til PC og konsol. Det blev stiftet i 1993 og er kendt for spil som Conan Exiles, Secret World Legends, Age of Conan and Anarchy Online. Tidligt i 2019 fik Funcom rettighederne til at producere spil baseret på Frank Herbert´s bestseller Dune. Et Open-world survival spil baseret på Dune universet er således allerede under udvikling og spås til at blive Funcom´s mest ambitiøse spil til dato.
I dag har Funcom også løftet sløret for deres planer om at åbne et nyt kontor i Bukarest (Rumænien) som nyt hovedkvarter for at sikre den bedste kvalitet. Funcom har allerede kontorer i Oslo (Norge), Lisabon (Portugal) og Raleigh (USA).

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img