1 C
Copenhagen
6 december 2023

Roccat produktnyheder

Published:

Den tyske hardware producent Roccat er på vej med en række spændende nye produkter. Roccat er kendt for at være et rendyrket gamer brand, som laver fantastisk robuste og nuancerede produkter til den lidt mere krævende gamer. Der kan næsten altid justeres, og konfigureres i et væld af forskellige måder, således at hver gamer kan have sin helt egen opsætning af sit grej. Vi har tidligere anmeldt en række Roccat produkter, som hver gang har opnået gode karakterer, med baggrund i den høje kvalitet. Af denne årsag bliver det spændende at se om de nye Roccat produkter som er på vej, kan leve op til denne høje standard.

ROCCAT_LOGO

Roccat Sova

Det første produkt som er på vej er keyboardet Sova. Så hvad er Sova? Da jeg så det første gang tænkte jeg, ”Hvad er det for et enormt og klodset tastatur”, men det er, som det oftest er med Roccat, fuldstændigt med vilje. Vi har nemlig ikke ”bare” at gøre med et tastatur, men i virkeligheden med en slags gaming bord med indbygget tastatur og musemåtte. Ideen er at man sidder med Sova’en i skødet foran stuealteret, og kan spille PC på sit TV eller sin projektør. Ideen er temmelig genial, idet den reelt flytter PC’en ind på konsollernes territorie, midt i stuen, på sofaen.

SOVA

Jeg havde fornøjelsen af at prøve en prototype af Sova tastaturet. I første omgang lagde jeg mærke til hvor behagelig det var at sidde med. Det havde en god vægt, og jeg følte ikke at tastaturet skøjtede rundt på mine lår som jeg i første omgang var bange for. Det sad ganske solidt, bl.a. grundet underlaget og den helt optimale vægt. Versionen jeg prøvede havde ikke en helt færdigudviklet holder til musens ledning, ligesom der ikke var en holder til ens smartphone som der er reklameret med på hjemmesiden. Jeg havde dog naturligvis også kun en prototype foran mig, og derfor kan man håbe at det er forbedringer der vil komme inden udgivelsen af produktet.

Roccat Sova bliver formentligt udgivet en gang i år 2016, men den præcise dato vides ikke. Tastaturet vil udkomme i en række forskellige versioner, bl.a. med og uden ledning og med forskellige knapper, mekaniske eller rubberdome. Alt i alt et spændende produkt, som Roccat efter min mening skal få ud i en rasende fart, så de kan overbevise den voksende konsol generation om at de stadig kan sidde på deres sofa med PC’en!

Roccat Kova

Det andet nye produkt er musen Kova. Nogle kan måske genkende navnet – dette skyldes at Roccat allerede tidligere har lavet en mus ved navn Kova [+], og at denne nye mus på sin vis er en optimeret og genudgivet version af den oprindelige.

Kova er en relativt lille og “ambidextrous” mus, hvilket vil sige at den passer til både højre- og venstrehåndende brugere. Den har 12 knapper, hvoraf de mest specielle er de tre der sidder på hver side af musen. Musen har sin egen cpu hvilket vil sige at den kan gemme dine indstillinger når du slukker for computeren, eller bruger musen ved en anden computer. Disse indstillinger kan laves igennem den tilhørende Swarm software, som er et stykke software der er ved at blive rullet ud til de fleste Roccat produkter, og bl.a. også benyttes til Nyth musen. I den lidt mere kosmetiske afdeling så har musen en stofledning, og naturligvis lidt lys på bagsiden, som i sagens natur kan konfigureres på noget nær uendeligt mange måder. Sidst og måske vigtigst af alt, så har musen en 3500 dpi sensor, som kan køres på til 7000 dpi vha. en såkaldt ”overdrive mode”.

thumb_830x490_gallery-kova-blk-picture2-v2

Den primære selling point ved Kova [+] var at det var en kvalitets mus, som ikke kostede det store (omkring 400 kr.) Ud fra de informationer jeg har fået, så vil det samme gøre sig gældende for denne nye Kova mus. Det vil være en relativt billig kvalitetsmus, som kan alt det en lækker mus skal, dog uden de aller mest avancerede funktionaliteter, og specialknapper som man f.eks. finder ved Tyon og Nyth musene.

Et spændende produkt, som jeg glæder mig til at afprøve i lidt mere krævende scenarier, og i rigtige gaming situationer. Musen udkommer den 17. november, og kan fås i både hvid og sort. Der skulle ligeledes være en hvid version af tastaturet ”Isku” på vej, hvilket kommer til at se fantastisk ud med den hvide Kova mus.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img