EA og Maxis har netop annonceret, at de er et skridt tættere på at gøre The Sims 4 endnu mere inkluderende. Senere på måneden vil en funktion for seksuel orientering være tilgængelig via en gratis grundspilsopdatering, der introducerer en ny måde, hvorpå simmerne kan tilpasses og opleve tiltrækning, og hvor spillerne får større frihed til at styre deres måde at spille på.

Spillerne kan finde den nye funktion for seksuel orientering i menuen ‘Opret en simmer’, som lanceres samtidig med udgivelsen af udvidelsespakken High School Years Expansion Pack som en opdatering til grundspillet. Funktionen gør det muligt for en simmer at opleve tiltrækning på forskellige måder; tiltrækning til samme eller et andet køn, eksperimentere med tiltrækning naturligt gennem interaktioner med andre simmere over tid, føle fysisk, men ikke romantisk tiltrækning og omvendt, eller slet ikke føle tiltrækning.

Inklusion har været en kerneværdi i The Sims, siden spillet udkom for 22 år siden, og udviklingsteamet introducerer funktionen for at afspejle den verden, vi lever i, den måde, vi interagerer med hinanden på, og som alt sammen repræsenterer virkelige oplevelser. The Sims-holdet forstår, at seksuel orientering er en vigtig, kompleks og iboende faktor for, hvordan folk oplever verden og finder et fællesskab. Ved at rådføre sig med de almennyttige organisationer It Gets Better og GLAAD har The Sims 4 skabt en detaljeret og bekræftende mulighed for spillerne til at eksperimentere med forskellige former for seksuel orientering for deres simmere.