14.1 C
Copenhagen
12 juni 2024

De succesfulde iværksættere bag Ghost Ship Games investerer dværge guld i det danske spilstudie Game Swing

Published:

Ejerne af den danske spiludvikler Ghost Ship Games, som står bag det internationale hit Deep Rock Galactic, har lavet en million-investering i det danske spilfirma, Game Swing. Ghost Ship Games har siden 2018 tjent millioner på at sælge spillet Deep Rock Galactic – et samarbejdsspil hvor man spiller nogle hårdkogte dværge der graver efter guld i rummet. Og nu skal det indtjente dværge guld altså ud og gøre gavn i form af investeringer.

Game Swing er en dansk spiludvikler med kontor i hjertet af København og som står bag det skæve dodgeball-spil Stikbold!, der oprindeligt opstod på en game jam, men siden er udkommet på både PC og konsoller. Game Swings næste spil, Oddballers, en omfattende videreudvikling på Stikbold-konceptet med ambitioner om success på det voksende marked for party-games, hvor spil som Fall Guys fra engelske Mediatonic har vist vejen til masserne. 

Vi er meget glade og har store forventninger til samarbejdet med Ghost Ship.. Udover kapital så har Ghost Ship opbygget enorm erfaring omkring multiplayer spil og community engagement, som vil hjælpe os til at realisere vores mål om at få OddBallers ud til et bredt publikum”, siger Martin Kai Sommer, direktør for Game Swing. 

Ghost Ship Games har selv haft en lignende rejse. Selskabet blev startet af seks veteraner fra den danske spilindustri, som fik en investering fra den svenske spiludvikler Coffee Stain. Ghost Ships første spil, Deep Rock Galactic, blev udgivet i samarbejde med Coffee Stain og har opnået stor international success med mere end 2.5 millioner solgte eksemplarer. Spillet har også vundet en stribe internationale og danske priser, herunder to priser ved den amerikanske prisuddeling SXSW, en BAFTA nominering og Game of the Year ved den danske Spilprisen.

Det føles som den naturlige udvikling for Ghost Ship og den danske spilindustri at følge eksemplerne fra den svenske model, hvor succesfulde spilfirmaer investerer kloge penge i den lokale spilindustri, og der vil vi gerne være med til at gå forrest! Vi har kompetencerne og kapital til at hjælpe andre iværksættere til success, og det sender også et klart signal til investorer uden for industrien om at der er fornuftige investeringer at gøre her.” siger Søren Lundgaard, direktør for Ghost Ship Games.

Game Swing fik i 2019 støtte fra Spilordningen til produktionen af Oddballers og kan nu med den nye investering i ryggen fokusere på at gøre spillet færdigt henimod en lancering i 2022 på både PC og konsoller. 

Om Ghost Ship Games:
Ghost Ship Games er et dansk spil studie som blev grundlagt i foråret 2016 af en gruppe veteraner fra den danske spilbranche. Virksomheden er placeret i København og har 27 fastansatte medarbejdere. Ghost Ship Games’ motto er helt simpelt: Co-op First. Målet er at lave online spil for hardcore spiller med fokus på samarbejds-spilmekanikker.
For mere information om Ghost Ship Games, besøg: https://www.ghostship.dk/about.html

Om Game Swing:
Game Swing er en Københavnsk baseret spiludvikler med 7 ansatte der alle har en passion for sociale spil og et øje for detaljer og originalitet. Game Swing udvikler farverige oplevelser med fokus på spil der gør sig i venskabeligt selskab. Firmaet blev stiftet i 2013 af en håndfuld stædige spil-studerende med en indædt mål om at bringe deres game jam spil til det globale marked.
For mere information om Game Swing, besøg: https://www.game-swing.com/about-us/

Om Coffee Stain:
Coffee Stain blev grundlagt i 2010 og er selskabet bag Satisfactory, Goat Simulator og Sanctum spillene. Coffee Stains startede et spilforlag i 2018 og lancerede Deep Rock Galactic samme år. Coffee Stain er minoritets investor i Ghost Ship Games. Læs mere information om Coffee Stain her: https://www.coffeestain.se/games/

Om Deep Rock Galactic:
Deep Rock Galactic er Ghost Ship Games’ debut spil og udkom først i en Early Access version (tidlig adgang) i februar 2018 på PC platformen Steam og på Xbox konsollerne. I maj 2020 udkom spillet i sin fulde udgave og har til dato solgt mere end 2.5 millioner eksemplarer og har hver dag mellem 50k-100k spillere. Spillet er et første-persons skydespil, hvor man spiller en gruppe hårdtarbejdende dværge der graver efter guld i rummet. Deep Rock Galactic har modtaget en række nomineringer og priser heriblandt en nominering for bedste Multiplayer Spil hos BAFTA og to priser ved den amerikanske tech festival SXSW. Til den danske Spilprisen vandt spillet 3 priser heriblandt Game of the Year.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img