Den kinesiske spil-gigant, NetEase, har lanceret en ny ambitiøs spilplatform, “Fever Games”, i verdens største marked. Med helt i front er det dansk udviklede spil Deep Rock Galactic, der allerede inden sin officielle udgivelse har omsat for over 100 millioner DKK. på verdensplan.

I 2016 gik seks danske spiludviklere sammen og startede Ghost Ship Games. Efter to års udvikling udkom spillet Deep Rock Galactic på PC og Xbox som et spil under fortsat udvikling (Early Access/Game Preview), og det har, allerede inden lanceringen i Kina, været en bragende succes – langt over de seks iværksætteres forventning. Nu er Deep Rock Galactic så blevet lanceret på verdens største marked i samarbejde med den kinesiske spil-gigant NetEase. Den nye spilplatform er stadig under opbygning, så der er tale om en såkaldt soft launch, hvor markedet afprøves alt imens teknologien færdiggøres.

Den aftale vi har indgået med NetEase, om at være launch title på deres nye pc-spilplatform, giver os en enestående mulighed for at få foden solidt indenfor på det kinesiske markedet og vi ser et kæmpe potentiale fremadrettet.“, siger Søren Lundgaard, direktør og medstifter af Ghost Ship Games.Samarbejdet med NetEase begyndte faktisk for flere år siden indledt af vores svenske investor og samarbejdspartner Coffee Stain. Planerne om at udgive spillet blev dog sat på pause da den kinesiske regering midlertidigt stoppede for godkendelsen af alle vestlige spil.

“Udsættelsen af udgivelsen har egentlig passet os rigtig godt, idet den har givet os mulighed for at forbedrer og videreudvikle Deep Rock Galactic. I dag står vi med et spil, som vi ved spillerne elsker og som fastholder spillerne i en meget lang tid, når de først er blevet vilde med spillet. Derfor har vi en lang større chance for at få succes i Kina i dag end vi havde bare sidste år.”, siger Mikkel Martin Pedersen, spilinstruktør og medstifter af Ghost Ship Games.

Deep Rock Galactic er et online skydespil, hvor op til fire spillere arbejder sammen som et hold rum-dværge der graver efter værdifulde mineraler på en dødsensfarlig planet langt ude i rummet. Spillet sælges som et såkaldt Premium-spil, hvilket vil sige at brugerne køber spillet én gang og får så efterfølgende alt videreudviklet indhold gratis. Med 95% af alle anmeldelser værende positive er spillet et af de bedst anmeldte multiplayer-spil nogensinde og har dagligt over 25.000 brugere og er oversat til 20 forskellige sprog.

Da vi startede Ghost Ship Games havde vi både en ambition om at udvikle et rigtig godt computerspil, men også at opbygge en solid virksomhed og her 3 år senere er det fantastisk at se det ske.“, afslutter Søren Lundgaard.For mere information om Deep Rock Galactic, besøg:
https://www.deeprockgalactic.com/
https://store.steampowered.com/app/548430/Deep_Rock_Galactic/

Om Ghost Ship Games:
Ghost Ship Games er et dansk spil studie som blev grundlagt i foråret 2016 af en gruppe veteraner fra den danske spilbranche. Virksomheden er placeret i København og har 20 fastansatte medarbejdere. Ghost Ship Games’ motto er helt simpelt: Co-op First. Målet er at lave online spil for hardcore spiller med focus på samarbejds-spilmekanikker. For mere information om Ghost Ship Games, besøg: http://www.ghostship.dk

Om NetEase:
NetEase, Inc (NASDAQ: NTES) er en af verdens største internet virksomheder som blandt andet har stået for lanceringen af World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch og Minecraft i Kina. For mere information beøg: https://www.neteasegames.com/business.html

Om Coffee Stain: 
Coffee Stain blev grundlagt i 2010 og er selskabet bag Satisfactory, Goat Simulator og Sanctum spillene. Coffee Stains startede et spilforlag i 2018 og lancerede Deep Rock Galactic samme år. Coffee Stain er minoritets investor i Ghost Ship Games. Læs mere information om Coffee Stain her: https://www.coffeestain.se/games/