20.2 C
Copenhagen
15 juli 2024

Spilkonsollen har indtaget de danske familier

Published:

I tre ud af fire familier spilles der konsol- og computerspil, og aktiviteter foran fx PlayStation-maskinen er i den moderne danske børnefamilie nu ligeså populær familieunderholdning som sport, musik og brætspil. Det viser en ny undersøgelse af danske familiers spillevaner foretaget af Sony PlayStation.

Tiden hvor museumsbesøg og klippe-klistre var danske børnefamiliers foretrukne underholdning er forbi. I dag bruger danske familier i stor udstrækning tiden på at spille sammen – vel at mærke på elektroniske spilkonsoller eller computere.

En ny undersøgelse blandt 1000 forældre foretaget af analysebureauet Redshift Research for Sony PlayStation viser, at børnene i tre ud af fire (73 pct.) familier i dag spiller konsol- eller computerspil. Samtidig viser undersøgelsen, at danske familier holder stort set lige så meget af at spille konsol- og computerspil (25 pct.) som at spille brætspil (28 pct.), dyrke sport (26 pct.), lave mad (26. pct.) eller høre musik (24 pct.), når familien skal underholdes.

”Vi oplever en meget klar udvikling hen imod, at flere og flere familier spiller konsol-spil. For nogle år siden var konsolspil noget, der primært var henvendt unge mænd, men i dag kommer der flere og flere spil, som hele familien kan spille sammen,” siger Mette Bergholt Buhl, marketingchef i Sony PlayStation Danmark.

Konsolspil samler familien
I undersøgelsen svarer 42 pct. af forældrene, at de spiller konsol- eller computerspil med hinanden i familien. Ifølge Mette Bergholt Buhl vil flere spil i fremtiden lægge op til, at børn og forældre spiller sammen:

”Mange nye spil giver i dag børn og voksne mulighed for at spille sammen med hinanden. Selv har vi netop lanceret en helt ny type spil-platform kaldet Wonderbook, der blander konsol-oplevelsen med den traditionelle eventyrbog. I sådanne spil kan forældre sammen med deres børn løse gåder og læse små historier, og dermed bliver spiloplevelsen en fælles oplevelse,” siger Mette Bergholt Buhl.

For de teknologiforskrækkede giver undersøgelsen ikke umiddelbart grund til at frygte, at børn og familier sidder klistret foran tv-skærmen dagen lang. I de fleste familier (30 pct.) spilles der mellem 1 og 4 timer om ugen, mens 17 pct. spiller mindre end 1 time om ugen. 19 pct. af familierne bruger samlet set mellem 5 og 9 timer med spille-controlleren i hånden, og 13 pct. bruger mellem 10 og 20 timer. Blot en lille del af familierne (7 pct.) bruger mere end 20 timer på computerspil om ugen.

Samtidig viser undersøgelsen, at udendørsaktiviteter såsom en god gammeldags gåtur stadig er blandt familiernes foretrukne underholdningsaktivitet – kun overgået af film og tv.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img