7.9 C
Copenhagen
15 april 2024

Test: Roccat Savu Gaming Mouse

Published:

Når arbejdsdagen er slut kan du pakke din ergonomisk designede mus og den håndledsvenlige musemåtte langt væk, og i stedet varme op under klanernes kampråb med unikt gaming-udstyr. En mus er ikke bare en mus, og Roccat Savu er formstøbt til de kritiske nanosekunder i arenaen. Med uendelige muligheder for personlige indstillinger, kan du – måske – øge chancen for en velfortjent headshot bonus.

Første indtryk

Pakket ud af den beskedne boks, Roccat Savu ligner en stealth-bygget kampvogn på skrivebordet. Med sin matte, sorte overflade, groft plast på siderne og skarpe kanter er musen designet som et håndvåben der kan skyde og se cool ud samtidig. Vægten er let, fordi den bruger ledning – et krav for hastighed, idet de trådløse, batteribaserede mus er for tunge til formålet. Ledningen ligner en bomuldsbelagt ledning, som burde være blød og smidig, men ved udpakning er den stadig meget stiv. Inden man træder i arenaen, burde man massere ledningen en del, så den ikke giver modstand.

De to hovedknapper skal blot fingerstrejfes, mens klik-hjulet i midten har en skarp og rustik følelse. Dette er helt efter forskrifterne i forhold til spilbehovet, for spillere skal kunne rulle gennem våbenarsenalet med præcision og stensikre valg.

Plug it in

Så snart musen får strøm, tændes for den diskrete lampe på undersiden og afgiver et farvet lys mod underlaget. Helt sikkert noget der ser ekstra cool ud, i et mørkbelagt spillerum, men derudover er det blot en gimmick. Man skal hente en særlig Savu driver fra Roccats hjemmeside, for at få det fulde udbytte af musen, og derefter får man stort set alle de indstillingsmuligheder enhver player kan ønske sig. Fra alle gense indstillinger, som følsomhed og click-speed, til personline knap-indstillinger der kan arkiveres som en profil. Musen har også en accelerator-funktion, der får cursoren til at flytte sig afhængigt af håndbevægelsernes hastighed. Godt for snigskytter som har brug for at skifte position ofte, men også behøver fintfølende præcision når blikket er rettet gennem kikkertsigtet. Der er stort set alle de justeringer man kan drømme om, afhængigt af hvilken professionalisme man har, plus klik-tæller og achievements hvor man kan se hvor meget musen er brugt. Novra!

En lille note: Driveren kan kun downloades af PC-folket til Windows. Selvom Apple prøver at engagere sig mere i gamer-segmentet, får Mac-ejere ingen udbytte af Roccat musen.

Endnu mere plads

Har man sagt A må man også sige B. Roccat har også lanceret musemåtter optimeret til spil med Savu. Undertegnede fik testet musen med en Roccat Taito King-Size musemåtte, som kan rulles ud. En stor fætter. Man løber aldrig tør for plads, eller snubler ud over kanten i det kritiske moment. Måtten er 3mm tyk, tekstilet er en smule mere glat end normale rullemåtter og underlaget er fast og skridsikkert.

Så længe Nike endnu ikke har kastet sig over gaming-sporten, er Roccat din leverandør til det rette sportsgrej. For mere information om Roccat Savu, se hjemmesiden: http://www.roccat.org

Godt:

Let vægt. Det matte, sorte design. Mange muligheder for personlige indstillinger og tastatur integrationer.

Skidt:

Ingen Mac support. Stiv ledning ved udpakning.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img