12.8 C
Copenhagen
17 juni 2024

Nintendo 3DS afsløret…

Published:

Efter lang tids rygter løftede Nintendo endelig selv sløret for deres kommende 3D udgave af Nintendo DS. Konsollen rider med på den populære 3D bølge med en serie af imponerende features:

Den øverste skærm kan vise 3D uden brug af 3D-briller, mens den nederste skærm er berøringfølsom som vi kender det fra Nintendo DS. Den har desuden fået en indbygget bevægelses og gyro-sensor, som en iPhone. 3DS kan både vise og optage 3D film, og har de sædvanlige trådløse finesser, lokalt og wifi, som tidligere i en DSi. Rent grafisk vil 3DS befinde sig på niveau med en GameCube, hvilket er bedre end en Playstation 2.

Derimod er skærmene en smule mindre en den seneste Nintendo DSi XL.

3D uden 3D-briller…?!

Nintendo 3DS sender to billedsignaler til brugeren – et til det højre øje, og et til det venstre. Skærmen har så to søjler af pixels som sender lyssignal til det rette øje, hvilket synsnerven blander sammen og tolker som et 3D billede.  For at det kan virke har Nintendo måttet øge opløsningen i 3DS betragteligt i forhold til tidligere DS konsoller. En svaghed ved teknikken er at brugeren skal sidde relativt vinkelret foran skærmen, for at modtage 3D signalet korrekt. Kigger man på skærmen i en anden vinkel, eller vipper man hovedet for meget til siden, vil 3D signalet ikke kunne ses.

Mange 3D spil på vej…

En kommende række spil er annonceret til at understøtte 3D muligheden. Bl.a. en ny udgave af 80’er spillet Kid Icarus, en ny 3D Nintendogs, DJ Hero 3D, Star Fox 3D.

En komplet liste over annoncerede launch-titler kan læses her.

Der er endnu ingen informationer om hvornår 3DS udgives i Danmark og hvad den kommer til at koste, men rygterne lyder at Nintendo vil forsøge at dominere julehandlen, så Oktober eller November 2010 vil være et godt bud.

Nintendo 3DS blev fremvist ved E3 spilkongressen i L.A. Besøgende fik lov til at prøve konsollen, mens den var lænket fast til bæltet hos en række piger. Spilnet overvejer: Kunne man ikke bare stjæle konsollen OG pigen samtidig…

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img