Man undrer sig: Hvorfor overhovedet prøve at fravriste pokalen fra Tiger Woods og Electronic Arts pompøse golfspil – medmindre man virkelig har et guldkort gem i ærmet. Jovist, det er lykkedes for andre: “Top Spin” udgør en værdig konkurrent til EAs “Grand Slam Tennis”. “Pro Evolution Soccer” er, for visse hardcore spillere, bedre end “FIFA”. Men “John Daly’s ProStroke Golf” er mildest talt en kikset skoledreng med mælketænder, set i forhold “Tiger Woods PGA Tour”. Med “John Daly’s ProStroke Golf” bliver din PlayStation 3 transformeret til en tidsmaskine. Velkommen til kvaliteten fra 2001.

Golf er golf. EA også bakser med problemet, for det er svært at introducere noget nyt til genren – Resten er tweaks og kosmetiske forandringer i forhold til tidligere golfspil. Men spillets markedsværdi består naturligvis også af fanebæreren John Daly. Han er golfverdenens svar klassens frække dreng, der altid spiller i provokerende, spraglede golfbukser (solgt under mærket: LoudMouth). Men der er ikke meget rebelsk over “hans” golfspil. Alt er fuldstændig mekanisk, forudsigeligt og baseret på principper som forlængst har overskredet sidste holdbarhedsdato.

Quickplay, Tournament, Karriere… alt ligner sig selv i det fjollede opstillede menusystem. Spillet er ikke engang startet, og jeg får en grim smag i munden af det grafiske niveau. Førstehåndsindtrykket ændrer sig ikke når jeg starter spillet og sætter fødderne på banen. Er det et 2010 spil?! Jovist, frameraten kører glidende, men teksturen på golfbanen er simplificeret hen imod det kriminelle. Græsset er en blank grøn overflade med lidt forskellige nuancer. Baggrunden giver mig en panisk følelse af ensomhed. Kommentatoren lyder halvsovende og lidt fordrukken. Karakteren ligner en mannequindukke fra grafikskolens første årgang. Medmindre du har været låst inde siden 90’erne, er der intet som imponerer sanserne.

Og så er der fluen. – En pisse irriterende lyd af en flue der hele tiden sværmer omkring mig, og følger spilleren som var han en hunde hømhøm.

Men så er der Move. – Formentlig den årsagen til at “John Daly’s ProStroke Golf” overhovedet udgives. Move-kontrolleren kan desværre ikke bruges som fluesmækker i dette spil, men er en gave til golfspil som dette. Kontrollen er lækker i sin enkelthed, men god respons og 1:1 gengivelse. Jeg fristes til at tro, at hele spillet er formstøbt omkring Move-kontrollen, for det er meget mere end en patch-uploaded gimmick. Det kan sagtens spille uden en Move-kontroller, men skal der tvinges lidt underholdningsværdi ud af John Daly’s golfspil, så er Move et obligatorisk krav.

Atter fristen man til at stille spørgsmålet: Hvorfor? Kampen mellem “Tiger Woods PGA Tour” og “John Daly’s Prostroke Golf” ligner kampen mellem David og Goliat – men i den hemmelige directors cut udgave hvor Goliat kvaser David under sandalen og er hjemme inden aftensmad. Svaret er naturligvis “Move”, men  John Dalys golfbøf er ikke tilnærmelsesvist konkurrencedygtig, og man skal da være faldet af hesten, hvis man vælger dette frem for “Tiger Wood PGA Tour 2010” – som i øvrigt også er Move kompatibelt.

3 KOMMENTARER