7 C
Copenhagen
21 marts 2023

Football Manager 2013 tilbyder klassisk gameplay samt nye udfordringer

Published:

Football Manager 2013, offentliggjort i dag af Sports Interactive og SEGA, markerer et seismisk skift i udviklingen af den bedst sælgende serie. Og du kan forudbestille din kopi nu, på dette link.

Ud over at tilbyde en bred vifte af forbedringer og udvidelser i forhold til sine forgængere, indeholder den nye udgivelse også en række radikale ændringer og nye spilmodes, der vil revolutionere den måde, spillet spilles.

Den måske mest bemærkelsesværdige af disse, er indførelsen af den helt nye Classic-mode… eller ”FMC” som det er blevet kendt i Sports Interactive regi. FMC tilbyder for første gang i Football Managers lange og succesfulde historie, en alternativ og mindre tidskrævende måde for spillere at nærme sig spillet. Den nye metode forenkler den måde, spillerne styrer deres klub og giver dem mulighed for at fokusere på ændringer som vil tage deres team til toppen.

“Introduktionen af FMC er et stort skridt fremad i Football Managers evolution,” siger Sports Interactives Studios direktør Miles Jacobson. “I de senere år er det blevet klart, at der er en stor gruppe af mennesker, der gerne vil spille Football Manager, men som simpelthen ikke kan afsætte den nødvendige tid til at få mest muligt ud af spillet – faktisk har flere af vores ansatte hos SI teamet befundet sig i denne position nu hvor de selv har fået familier og andre forpligtelser. Vi besluttede derfor at forsøge at finde en måde at imødekomme spillere med begrænset fritid, uden væsentligt at fortynde oplevelsen. Vi mener, at FMC opnår dette til perfektion.

“Jeg vil dog gerne understrege over for vores mange, mange fans rundt om i verden, at indførelsen af FMC ikke på nogen måde vil påvirke det spil de er kommet til at kende og elske. For dem der stadig ønsker den fulde ‘hands-on’ erfaring, tilbyder FM13 præcis hvad de leder efter – en større, bedre og endnu mere medrivende version af verdens største fodbold management simulation “.

Samtidig med at vi har strømlinet rollen som manager – til det punkt, hvor en fuld sæson kan spilles i otte til 10 timer – tilbyder FMC også sine spillere to forskellige måder at spille på, og de kan enten gå i gang med en åben karriere eller teste deres evner i den nye Challenge- mode.

I Challenge-mode står spilleren overfor et bestemt scenarie, som er designet til at teste hans eller hendes lederevner over en periode – typisk en halv sæson. De udfordringer kopierer en række virkelige omstændigheder… er det fx muligt at opnå succes med en trup bestående udelukkende af børn eller kan et hold der er nederst i tabellen juledag reddes fra nedrykning ved slutningen af sæsonen?

Sideløbende med Challenge-mode, indeholder FCM ligeledes en række ”oplåselige” features, der hvis de anvendes, gør spillet lidt lettere at spille – ledere kan for eksempel fjerne behovet for arbejdstilladelser eller tilføje et par millioner til deres transfer budget. Spillere kan ”optjene” nogle af disse unlockables ved at nå in-game milepæle, mens alle er til rådighed til at købe, hvis spilleren vælger at gøre dette.

FM13 indfører også en række helt nye funktioner og væsentlige forbedringer på nogle af spillets eksisterende elementer. Nogle af højdepunkterne inkluderer bl.a. nedenstående:

– Forbedret 3D match motor
Måske de mest synlige forbedringer til FM13, vil være dem, der er blevet lavet til 3D match motoren. I dette års udgivelse, vil alt på og omkring banen se mere realistisk ud. Fra stadionerne og publikum, til spillernes bevægelser og den måde bolden bevæger sig gennem luften. En række nye og forbedrede animationer giver kampe en mere realistisk følelse, mens en omlægning af kameraets system gør kampdagens oplevelse mere »televisuel«. Disse visuelle forbedringer understøttes af en dramatisk forbedring i kampmotorens kunstige intelligens-system.

– Nye personale roller
FM13 får en væsentligt rekonstruktion af lederens ”backroom personale” og en omlægning af deres roller. Dette omfatter indførelse af en fodbold direktør, der (hvis påkrævet) vil tage en del af managerens arbejdsbyrde, såsom kontraktforhandlinger eller bortskaffelse af uønskede spillere. Desuden er antallet af specialiserede trænere steget, og managere har større fleksibilitet til at vælge hvilke trænere de kan søge råd hos, og hvornår man skal gøre det. Samtidig vil der være flere specialiserede trænere og evnen til at forbedre coaches evner efterhånden som de kvalificerer sig til deres ”coaching badges”.

– Forbedret medie interaktion
Samspillet mellem manageren og medierne er blevet stærkt moderniseret. Et væsentligt aspekt ved dette er, at ledere nu kan benytte forskellige ”toner”, når de beskæftiger sig med pressen – her kan der vælges mellem en række af stemninger lige fra ”rolige” til ”aggressive”.

– Netværksspil
FM13 får også en enorm omlægning af multi-player spillet, som nu gør fuldt brug af Steam systemets net-funktionalitet, således at spillerne kan opsætte og nyde spil mod andre managers langt lettere end før. Det forbedrede netværkspil indeholder også en række skræddersyede one-off ligaer og cup muligheder sammen med den normale karriereversion, herunder en tilstand, som giver spilleren mulighed for at tage det hold, han eller hun har bygget og udviklet i deres single-player spil og teste det i multi-player miljø.

– Worldwide leaderboards
FM13s dybere integration med Steam betyder også indførelsen af verdensomspændende leaderboards, hvilket betyder at spillerne nu for første gang præcist kan se hvordan de står i forhold til andre managers over hele kloden. Ud over den fulde globale rangliste, vil der også være en række individuelle leaderboards som dækker spillets forskellige modes og hver eneste spilbare nation og division. Disse leaderboards bruger en sofistikeret pointsystem, der tager højde for en række faktorer, herunder det niveau, en manager vælger at konkurrere på, hans eller hendes klubs økonomiske resultater og endda deres in-game løn – hvilket gør at de nye manager-kontraktforhandlingerne virkelig får en betydelse for spillet.

– Bruger-interface
FM13 kan prale af en ny grænseflade og ”skin” for Career-mode, og et friskt nyt look til Classic- mode, samt massere af arbejde på navigationen. En animeret interface og et nyt søgesystem betyder, at uanset hvilken mode du spiller, så vil FM13 vil være det nemmeste og flottest spil i serien til dato.

– Forbedret uddannelse
I FM13 vil managers have mulighed for at gå dybere ind i deres holds træning og vælge en tidsplan, der passer til deres behov. Uddannelsen er nu styres gennem en forenklet oversigt panel som kombinerer generel coaching med mere detaljerede forberedelse. Ledere kan nu vælge, hvor de ønsker at fokusere deres holds træning, uanset om det er på mere generelle rutiner eller i forberedelserne til bestemte kampe.

– Realistiske skatteordninger
En af de vigtigste faktorer, der påvirker virkelige verden fodboldspillere, når de vælger klub er i den grad den skat som skal betales fra det ene land til det andet. Dette afspejles nu i FM13, som omfatter up-to-date skatteordninger for hvert land – noget, som in-game fodboldspillere vil tage hensyn til når de beslutter hvilken klub de ønsker at underskrive kontrakt med.

Football Manager 2013 vil blive udgivet af SEGA til Windows PC og Mac før julen 2012. Mange af spillets 900-plus nye og forbedrede funktioner vil blive skitseret i en serie af video-blogs, som vil blive frigivet i løbet af de kommende uger.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img