9.7 C
Copenhagen
13 juni 2024

Danske spilstudier går sammen og opruster i kampen for en bedre skole for alle!

Published:


Ghost Ship Games

Danske Ghost Ship Games, kendt for spillet Deep Rock Galactic, investerer i det Århusianske Ugly Duckling Games og deres vision om at skabe bedre trivsel og læring for elever over hele verden. Drama Studio, et værktøj der tillader eleverne at samarbejde om hurtigt og nemt, at skabe flotte 3d animerede fortællinger, ruller i disse dage ud til de første elever – nu også med Ghost Ship Games i ryggen.

Ugly Duckling Games er en dansk virksomhed baseret i Aarhus, men med globale ambitioner. Ugly Duckling Games skaber spilbaserede kreative og kollaborative værktøjer til undervisning baseret på den videnskabeligt validerede Skolen i Spil-tilgang, som de forøvrigt også selv har udviklet. Virksomhedens værktøjer er baseret på viden og erfaringer om alt det der virker motiverende og engagerende i kommercielle spil titler, men er samtidig skræddersyet til skolernes, lærernes og ikke mindst elevernes hverdag. Virksomheden har stærke bånd til den meget aktive danske forskning om spil og læring, og er på den måde altid fingeren på pulsen i forhold til hvad der virker, og hvordan der kan skabes blivende forandringer i alverdens klasseværelser.

Ugly Duckling Games

For at et værktøj til undervisning skal kunne tryllebinde eleverne på samme måde som de kommercielle spiltitler gør det, er det først om fremmest vigtigt at oplevelsen, følelsen og designet matcher det eleverne kender fra deres fritid. Derfor er vi også ekstra glade for at det netop er Ghost Ship Games, en virksomhed der om nogen forstår hvad der skal til for at skabe en god og effektiv spiloplevelse, der har valgt at satse på os”, siger Tore Neergaard Kjellow, direktør for Ugly Duckling Games 

Ghost Ship Games har selv haft en lignende rejse. Selskabet blev startet af seks veteraner fra den danske spilindustri, som fik en investering fra den svenske spiludvikler Coffee Stain. Ghost Ships første spil, Deep Rock Galactic, blev udgivet i samarbejde med Coffee Stain og har opnået stor international success med mere end 2.5 millioner solgte eksemplarer. Spillet har også vundet en stribe internationale og danske priser, herunder to priser ved den amerikanske prisuddeling SXSW, en BAFTA nominering og Game of the Year ved den danske Spilprisen.

Da vi mødte holdet bag Ugly Duckling Games, så var der for os ingen tvivl om, at de havde en stærk vision og evnerne til at virkeliggøre den. Så vi er meget stolte over, at vores investering nu kan hjælpe holdet videre på deres rejse. Vi ser et stort potentiale i Drama Studio – ikke bare til gavn i danske skoler, men over hele verden“, siger Søren Lundgaard, direktør for Ghost Ship Games.

Ugly Duckling Games har har tidligere modtaget støtte fra bl.a. Undervisningsministeriet og Det Danske Filminstitut, og med den nye investering er de nu klar til for alvor at skabe en forandring for alverdens skolebørn.

Om Drama Studio:
Drama Studio er Ugly Duckling Games’ første produktion. Det er et alsidigt spilbaseret multiplayer værktøj der tillader eleverne hurtigt og nemt at lave flotte 3d animerede fortællinger sammen. Rammen er farverigt tegnefilmsagtig teater produktion. Både den legende grafiske stil og teater rammen er med at gøre det hurtigt og nemt at nå til et færdigt resultat – noget der er meget vigtigt i moderne klasserum.
Det kan anvendes på alle klassetrin og i de fleste fag, og kan afvikles i en browser på skolernes eksisterende hardware. For mere information om Drama Studio, besøg: https://www.dramastudio.dk/

Om Ghost Ship Games
Ghost Ship Games er et dansk spil studie som blev grundlagt i foråret 2016 af en gruppe veteraner fra den danske spilbranche. Virksomheden er placeret i København og har 27 fastansatte medarbejdere. Ghost Ship Games’ motto er helt simpelt: Co-op First. Målet er at lave online spil for hardcore spiller med fokus på samarbejds-spilmekanikker. I 2021 blev Ghost Ship Games opkøbt af den svenske spil-koncern Embracer Group.
For mere information om Ghost Ship Games, besøg: https://www.ghostship.dk/about.html

For mere information om Embracer Group, besøg: https://embracer.com/about/

Om Ugly Duckling Games
Ugly Duckling Games er en Aarhus-baseret EdTech virksomhed med rødder i spilbranchen. Ugly Duckling Games arbejder for at give alle glæden ved at lære tilbage. Det gør de gennem kollaborative, kreative spilværktøjer der er skræddersyet til undervisning.Firmaet er stiftet i 2019 af et team af veteraner fra både spil- og undervisnings-branchen. For mere information om Ugly Duckling Games, besøg: https://uglyducklinggames.com/omos/

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img