PlayStation har netop udgivet gyserspillet ’Until Dawn’, der bl.a. har Hollywood-skuespillerne Rami Malek og Hayden Panettiere i hovedrollerne kendt fra Need for Speed-filmen og tv-serien Heroes. Men det ekstremt uhyggelige spil har også et dansk islæt.

Den blot 29-årige danske instruktør Torben Kjelstrup står nemlig bag en helt særlig trailer til spillet, der indtil nu har fået over 500.000 visninger på YouTube. Og filmen er ikke optaget i Hollywood – men på Amager.

Traileren er interaktiv og inspireret af handlingen i Until Dawn, hvor man hele tiden skal træffe nogle ubehagelige – og ofte dødbringende – valg. Filmen viser en ung kvinde i brusebad, hvor en mystisk skikkelse pludselig viser sig i dørvinduet. Herefter er det op til seeren at bestemme med klik på musen, om man vil følge efter skikkelsen eller gemme sig på badeværelset. Gennem hele traileren er man selv med til at bestemme den videre handling med sine valg.

”Horror er en sjov genre for enhver filmmand, så det var en fed opgave. Jeg havde ikke tidligere set interaktive trailers som denne, men kom på ideen fordi det passede perfekt til Until Dawn,” fortæller Torben Kjelstrup, der har lavet filmen i samarbejde med det ligeledes danske produktionsselskab Strong Produktion.

“PlayStation har rigtig mange fanboys, så det har været fedt at se de utrolig mange reaktioner, filmen har fået. Selvom spillet jo er til folk over 18 år, så er det lykkedes traileren at komme ud til rigtig mange,” fortsætter Torben Kjelstrup, der har arbejdet som filmfotograf men for et år siden tog springet til kun at instruere film.

Gyserplot med butterfly-effekt
I Until Dawn bliver dit værste mareridt bogstaveligt talt vækket til live. Som spiller skal du, inden du går i gang, besvare en række spørgsmål om, hvad du frygter allermest, og dine svar har betydning for handlingen i spillet.

Spillet handler om otte venner, der på årsdagen for deres to venners mystiske forsvinden tager ud til en forladt hytte langt ude i en skov. Hvad de ikke ved er, at de bliver jagtet af en sindssyg massemorder.

Som spiller placeres du midt i de uhyggelige begivenheder, og alle dine beslutninger kan have fatale konsekvenser for hele gruppen. Spillet er nemlig designet efter en såkaldt butterfly-effekt, som betyder, at alle dine valg kan betyde liv og død for alle involverede.